IM norm til Jacob Carstensen

Allerede inden sidste runde er spillet, er Jacob Carstensen sikker på en IM-norm i Reykjavik Open 2011, der samtidig er NM 2011.

Sidste runde spilles i dag kl. 14.00.

Vi har fået tilsendt nedenstående referat.

Af Esmat Susanne Guindy
IM norm til Jacob Carstensen
Det skulle være ganske vist, at Jacob efter sejr i dag har lavet sin første IM norm med 5½ af 8, uanset hvordan det går ham i morgen mod Hannes Stefansson. Stort tillykke til den gæve viking!


Jacob Carstensen (foto: Esmat Guindy)

Sune måtte aflevere et ærgerligt halvt point til samme Stefansson efter at have stået helt overlegent og er nu et point efter Jon Ludvig Hammer, der både fører NM og selve turneringen på deling med Kuzubov og et par andre.

Oksanas modstander valgte umotiveret at ofre en officer for to bønder tidligt i partiet, og Oksana fik en totalt vundet stilling. Modstanderen har dog næppe fået + 2300 på at spille forkert i åbningen, så der må være noget andet, han er god til. Og det var at holde gryden i kog. Efter flere fejltræk i en kompliceret stilling, måtte Oksana desværre nøjes med remis.

Det betyder, at NM for kvinder er helt åbent. Der er 5 spillere på 4½ point, der alle skal møde stærkere modstandere end dem selv. Bedste lodtrækning har norske Sheila Barth Sahl fået – hun skal møde en ikke helt tilfældig engelsk IM’er – hendes kæreste.

Nu er det her ikke DDR i gamle dage, men det er uheldigt for turneringen alligevel. Til tidligere NM’er, hvor der blev spillet alle-mod-alle, måtte landsmænd ikke møde hinanden i de to sidste runder, og mon ikke det ville være en god idé at lave nogle tilsvarende regler for kærrestepar.

Hvis ingen af de førende vinder, kan blandt andet Christin Andersson, der har 4 point og skal møde Daniel Andersen nå op med en sejr. Det kan jeg i princippet også, men niende rundes modstander er GM Trøstur Thorhalsson.

Danske scorer efter 8. runde:

Sune og Jacob 5½
Oksana 4½
Daniel og Esmat 4
Jes 3

Sidste runde spilles klokken 14 dansk tid.
Esmat Susanne Guindy

Arrangørerne viser toppartierne live på denne adresse: http://skaksamband.is/?c=webpage&id=467

Reykjavik Open: www.chess.is