Copenhagen Chess Festival

Copenhagen Chess Festival starter i morgen fredag med en simultan på Københavns Hovedbanegård.

Kl. 15.00 vil IM Mads Andersen spille mod 20 mand under uret. De 20 pladser er besat, men i tilfælde af afbud kan en tilskuer blive sat ind. Slår man Mads Andersen, vinder man en fribillet til premieren på filmen ”Bobby Fischer Against the World”, der har danmarkspremiere den 22. august kl. 19.00 i Dagmar-biografen i København. Kig forbi, spillestedet kan vel ikke blive mere centralt.

Lørdag starter festivalens flagskib, Politiken Cup. Første runde spilles kl. 14.00 på Konventum, Gl. Hellebækvej 70 i Helsingør.

Turneringens ratingfavorit, GM Alexander Moiseenko (2715) fra Ukraine, har meldt afbud meget sent. Han følte sig ikke klar ovenpå en hård VM-for-Hold turnering i Kina, som Armenien i øvrigt vandt. Peter Heine Nielsen må nu påtage sig ratingfavoritrollen, men 12 spillere har over 2600 i rating, så der vil blive hård kamp i toppen.

Bl.a. via Facebook forsøger arrangørerne at få en stormester mere med og man kan tilmelde sig turneringen lige indtil lørdag kl.10.30. Det bliver spændende at se, hvad deltagerantallet ender på. At der bliver rekorddeltagelse, er der ingen tvivl om. Pt. er der 309 tilmeldt.

Hjemmeside: www.politikencup.dk

Pressemeddelelse om simultanen