Tæt løb ved Senior DM

Bent Sørensen har ½ points forspring inden sidste runde, der spilles søndag kl. 11.00.

IM Jens Kristiansen vil kommentere runden live på Skak.dk.

Toppartierne fra 5. og 6. runde kan gennemspilles længere nede på siden.

Fra arrangørerne har vi modtaget nedenstående.

Af Niels Erik Nielsen
DM-kandidaterne mødes indbyrdes
Ved Senior DM i Odense er der lagt op til en meget spændende afslutning, idet fire mand stadig har mulighed for at sikre sig titlen, der i tilfælde af ligestilling afgøres på korrektion.

De mødes indbyrdes i sidste runde, hvor der på http://www.skakportal-fyn.dk/live/ vil være live-sending fra søndag kl. 11.00.

Parringerne hedder: Bent Sørensen-Jørgen Jørgensen og Jørn Sloth-Pouelsten Holm Grabow.

Bent Sørensen har et halvt points forspring til konkurrenterne og kan sikre sig sit første Senior DM ved at vinde det interne Nørresundby-opgør mod Jørgen Jørgensen. Sker det ikke, har såvel den dobbelte mester Jørn Sloth som Pouelsten Holm Grabow mulighed for at stryge helt til tops.


Pouelsten Holm Grabow og Bent Sørensen analyserer dagens parti. Svend Aage Madsen følger med. Bagerst analyserer Jens Kølbæk og Jørn Sloth. (Foto: Niels Erik Nielsen)

Afgørelse udskudt
Næstsidste runde blev kommenteret live på Skak.dk af Andreas Wiwe, men de otte transmitterede partier svandt hurtigt ind til seks, idet topopgørene Pouelsten Holm Grabow-Bent Sørensen og Jens Kølbæk-Jørn Sloth begge sluttede remis efter blot 15 træk.

Fredsslutningerne blev naturligvis ikke modtaget med applaus på Skak.dk, hvor de fik lidet smigrende betegnelser som pølseremiser med på vejen.

Nu er det heldigvis op til de involverede selv at afgøre, hvad der tjener dem selv bedst, men den, der havde mest gavn af pointdelingerne, var så oplagt Jørgen Jørgensen, som med en sejr over en af turneringens store positive overraskelser, Henning Nielsen, Sydøstfyn, igen kom ind i DM-varmen.


Overblik spillesalen (Foto: Niels Erik Nielsen)

Jens Kristiansen kommenterer

7. og sidste runde sættes som sagt i gang søndag kl. 11.00, og inden der er gået en time, vil IM Jens Kristiansen, der først om et par år kan være med ved Senior DM, stå for live-kommenteringen på Skak.dk. Mester Jens kender mange af seniorerne særdeles godt, så det skal nok blive underholdende!

Da alle DM-aspiranter – med Bent Sørensen som en mulig undtagelse – kun kan bruge en sejr til noget, er der lagt op til en spændende finale.

Ud over mesterskabets placering gælder det også ratingpræmier, og her er der, som det fremgår af turneringstabellen på http://www.fsu-skak.dk/, ligeledes masser at spille for.

Topstillingen: 1. Bent Sørensen, Nørresundby 5p. 2-4. Jørn Sloth, Nordre, Jørgen Jørgensen, Nørresundby og Pouelsten Holm Grabow, Randers, alle 4,5p.
Derpå følger hele 8 spillere med hver 4p.

Niels Erik Nielsen

Kommentering: Skak.dk

Senior DM vises her: www.skakportal-fyn.dk/live

Turneringens hjemmeside: www.lfskak.dk