Senior DM midtvejs

Lidt over halvvejs i Senior DM i Odense er der ikke flere spillere tilbage med maksimumpoint. Med tre runder tilbage er intet afgjort og titlen kan gå til mindst 8 forskellige spillere.

DSU arbejder på at de sidste par runder vil blive kommenteret live på Skak.dk. Det ligger allerede nu fast, at IM Jens Kristiansen vil kommentere sidste runde søndag. Runden starter kl. 11.00 og senest en time efter vil Jens Kristiansen være klar ved tasterne.

3. og 4. rundes toppartier kan gennemspilles længere nede på siden.

Fra arrangørerne har vi modtaget nedenstående.

Af Niels Erik Nielsen
Trio i front
Ved senior-DM i Odense var det kun Jens Kølbæk og Pouelsten Holm Grabow, som havde maksimumpoint efter de første tre runder, men da deres indbyrdes opgør i 4. runde endte remis, står der mange på spring til at spille med om DM-titlen.

Rundens brandparti stod mellem Jørgen Hvenekilde og Bent Sørensen, der kom bedst ud af komplikationerne og med sejren nåede på omgangshøjde med Kølbæk og Grabow.


3. runde. Bent Sørensen mod Jørn Moestrup og Jørn Sloth mod Hasso Schütze (foto: Niels Erik Nielsen)

Outsidere blander sig
Fem mand er kun et halvt point efter. Her finder vi ikke uventet top-4 spillerne Jørn Sloth og Jørgen Jørgensen. Endvidere tre outsidere i skikkelse af Oluf Øe, Erik Holm Jacobsen og Henning Nielsen.

26. seedede Henning Nielsen leverede en af turneringens hidtil største overraskelser ved at vinde over Flemming Preuss, Næstved. Det hører med til historien, at Henning som den eneste i det 36 mands store felt er synshandicappet og derfor har dispensation til at spille med egne brikker. Det betyder desværre også, at der ikke bliver lejlighed til at følge sensationsmanden live i fredagens 5. runde.

Der er hver dag fra kl. 11.00 live-transmission fra 8 brætter på:
http://www.skakportal-fyn.dk/live

Topstillingen:
1-3. Jens Kølbæk og Bent Sørensen, begge Nørresundby samt Pouelsten Holm Grabow, Randers, alle 3½p.
4-8. Jørn Sloth, Nordre, Jørgen Jørgensen, Nørresundby, Oluf Øe, Randers, Erik Holm Jacobsen, Vordingborg og Henning Nielsen, Sydøstfyn, alle 3p.

Niels Erik Nielsen

Turneringens hjemmeside: www.lfskak.dk