Kvinde VM

Kvinde VM starter lørdag i Antakya, Tyrkiet. 64 spillere er til start, heriblandt GM Victorija Cmilyte, nummer 3 på Skanderborgs styrkeliste. Victorija Cmilyte er sekunderet af sin kæreste, Peter Heine Nielsen, under turneringen.

Verdensmesterskabet spilles som knockout-turnering, hvor der først spilles to kampe med lang betænkningstid, står det 1-1 efter disse, spilles der to hurtigskakpartier, ender de også uafgjort, spilles to lynpartier og evt. et armageddonparti. Finalen spilles dog over 4 partier. Førstepræmien er 60.000 $.

Ratingfavorit er GM Humpy Koneru (2600) fra Indien, men den regerende verdensmester GM Alexandra Kosteniuk (2507) er seedet som nummer 1. Victorija Cmilyte (2514) er seedet som nummer 12 og skal i første runde møde Julia Demina (2323) fra Rusland.

Hjemmeside: http://wwcc2010.tsf.org.tr