XtraCon-Skakligaen 1. runde

Lørdag kl. 14.00 startede første runde af XtraCon-Skakligaen i Nørresundby og i Ballerup.

Nordenfjords overraskede Jetsmark ved at slå de forsvarende mestre fra Århus/Skolerne med 5½-2½, mens værterne fra Nørresundby spillede 4 -4 mod oprykkerne fra Nordre.

I Ballerup var den anden oprykker, BMS, vært for 3 kampe. Nordkalotten og et afbudsramt SK1968 spillede 4 – 4, mens Sydøstfyn slog Brønshøj med 5 – 3 og K41 lidt overraskende slog BMS med hele 5½ – 2½. Tolv partier fra de to sidstnævnte kampe blev transmitteret live på nettet og kommenteret løbende af en veloplagt Søren Bech Hansen på Skak.dk. Partierne kan gennemspilles længere nede på siden. Bl.a. kan man se Brønshøjs Jakob Aabling-Thomsen slå GM John Shaw fra Sydøstfyn i et rigtig flot parti.


Fra spillestedet Tapeten i Ballerup (foto: thv)

På livebrætterne var 11 individuelle Danmarksmesterskaber repræsenteret. (IM Bjørn Brinck-Claussen 3, GM  Carsten Høi 3, IM Jens Kristiansen 3, IM Steffen Pedersen 1 og GM Lars Schandorff 1).


GM Lars Schandorff, Danmarksmester 1988 (foto: thv)


GM Jacob Aagaard, Sydøstfyn, slog GM Carsten Høi i første runde (foto: thv)

Søndag starter XtraCon-Skakligaen kl. 10.00 og der vil igen være live-dækning fra Tapeten i Ballerup. Dog vil der ikke være live-kommentering på Skak.dk, da alle de faste kommentatorer selv spiller i enten XtraCon-Skakligaen eller de øvrige divisioner, der spiller første runde søndag kl. 12.00. På Divisionsturneringens hjemmeside findes spillesteder, holdopstillinger, resultater med meget mere.

Divisionsturneringen: www.divisionsskak.dk
Livedækning: www.kobenhavnsskakunion.dk