Ungdoms-VM optakt

Redaktionen har modtager første rapport fra Ungdoms VM i Grækenland, der starter i dag.

Af Andreas Wiwe
Ungdoms-VM i Grækenland
I år foregår ungdoms-VM i Halkidiki, Grækenland – et område som ligger ca. fem kvarters kørsel fra Thessaloniki på det græske fastland. 87 nationer fra hele verden deltager i år i stævnet.

Vores delegation på 15 personer er, efter en kort landing i Berlin og derfra videre til Thessaloniki, velankommet på et aldeles glimrende hotel med flot udsigt ud over vandet, 3 svømmepøler, bordtennis, tennisbaner, golfbane, strand, bjerge og meget andet. Så vi må da håbe på, at vi også får tid til skakken.


Hotellet.

Eneste minus er en lidt ustabil internetforbindelse. Men vi har masser af glade børn og unge til at opveje for det faktum, selvom vi kan risikere, at vores kære læsere i Danmark måske må væbne sig med lidt tålmodighed omkring runderapporterne.

I morgen onsdag spilles første runde, og vi har spillere med i alle grupper:
U18: Nikolaj Brondt Pedersen (2161) og Tobias Rostgaard (2114)
U16: Mads Andersen (2385), Bjørn Møller Ochsner (2195) og Kristian Seegert (2181)
U14: Mads-Holger Jacobsen (1902)
U12: Jesper Thybo (2029)
U10: Tobias Dreissler (1806)
U8: Albert Pedersen (1162) 

Derudover er 4 forældre medfølgende, samt undertegnede og Allan Stig Rasmussen som trænere.

Turneringen spilles som en 11-runders svejtser med en enkelt dobbeltrunde søndag samt fridag mandag, med den moderne betænkningstid 90 minutter til 40 træk + 30 minutter og derudover 30 sekunder pr. træk gennem hele partiet. Spilleforholdene er fine i den store sal hvor de ældste spiller, mens de yngste må tage til takke med lidt mere ydmyge forhold.  Store sale giver selvfølgelig giver lidt støj med så mange mennesker, men som også indebærer den ubeskrivelige skakstemning, enhver turneringsskakspiller kender til!

Vores største chancer for topplaceringer på papiret er nok Mads i U16 (seedet 13 med en højstratet på 2517) og Jesper Thybo i U12 (seedet 27; højstratet på 2263), samt Tobias Dreissler (seedet 22, hvor højstratede har 2105), men alle ser bestemt ud til at være ved godt mod og glæder sig til, at prøve kræfter med verdenseliten i de respektive aldersgrupper. Desuden skal det helst være en fremragende chance for en intensiv 2-ugers træningslejr for alle deltagerne! Og så skal man jo ikke undervurdere, at det altid bringer smilene frem, når man befinder sig i højt solskin og 20-25 graders varme!

Vi ser alle frem til turneringsstarten i morgen med stor glæde og spænding.

Andreas Wiwe