Tjele jubilæumsfest

Tjele Efterskole fejrede torsdag den 2. september 25-års jubilæum ved et Åbent Hus arrangement på skolen. Vi har modtaget nedenstående reportage fra dagen.

Af Verner Christensen (tekst og foto)
Om eftermiddagen blev der afsløret en sten foran skolen. Teksten “Tjele Efterskole 1985”.


Der blev serveret lagkage for håndværkere (bygningen af den nye hal) og der blev overrakt gaver til skolen. Herunder et ur til hallen.


Om aftenen var det store arrangement. GM Peter Heine Nielsen spille et parti mod GM Allan Stig Rasmussen på skolens store udendørsbræt, som i dagens anledning var opstillet i hallen. Peter vandt, men han har jo også gået på Tjele Efterskole.


Der var også optræden fra de øvrige faglinier. BMX-folkene havde stillet en rampe op uden for hallen, og der blev foretaget halsbrækkende spring. Bordtennis spillede kampe på opvisningsborde af forskellige størrelse. Computeranimationseleverne viste hvorledes man laver tegnefilm mv. Elever fra forfatterlinien læste op af egne værker.

Det hele blev omsluttet af musik fra husorkestret og forskellige former for dans, hvorunder det nye musikanlæg, som den lokale Andelskasse havde skænket til hallen, blev sat på prøve.

Det var glædeligt at se mange gamle elever, og især mange skakspillere, som alle blev vist rundt og præsenteret af de nye faciliteter.

Skolen startede i august 1985 med det første elevhold. Man kan læse mere om skolens start i Skakbladet for årene 1983- 1986.

På nuværende tidspunkt er skolen stadig ung, men med helt opdaterede lokaliteter, som kræves af elever i dagens samfund.

Pt. er der 125 elever, men der kan stadig optages få elever.

Tjele Efterskole er i høj grad en dynamisk skole som går ind i de kommende 25 år med ungdommelig sind.

Det eneste suk: Skolen vil gerne have flere skakelever. Antallet af elever på Tjele Efterskole synes at være ligefrem proportional med antal af medlemmer i Dansk Skak Union. Skolen vil sammen med blandt andet Dansk Skole Skak forsøge at få øget tilgangen i de kommende år.

Verner Christensen