Euro Chess 2010 i Nationalbankens Idrætsforening

Det er ikke kun indenfor DSUs klubber, at der arrangørers international skak på dansk grund. I weekenden var 68 spillere fra 14 europæiske lande samlet til Euro Chess 2010.

Fra arrangørerne har vi modtaget nedenstående.

Af Peder Lehmann Larsen
Euro Chess 2010 i Nationalbankens Idrætsforening 

Lørdag den 28. august var Nationalbankens Idrætsforening vært for den årlige Euro Chess turnering, der går på skift imellem de europæiske centralbanker. Turneringen var ganske stærkt besat i år med deltagelse af flere titelholdere i blandt de 68 deltagere.

Det stærke felt til trods lykkedes det FM Jaap de Jager, 2356 (NED) og IM Angelos Vouldis, 2484 (GRE) at gå igennem turneringen med imponerende 6½ points i de 7 runder med de Jager som vinder på bedre korrektion. Noget overraskende måtte GM Tomas Oral, 2533 (CZE) nøjes med en 3. plads med 5½ points.

Bedste deltager fra Nationalbankens Idrætsforening var Rick Burmeister, 2292 med 4½, mens øvrige danske resultager var Jacob Diness 3, Alexander Khalileev 3, Thomas Ellebæk 2, Henning Jacobsen 2 og Johnny Nielsen 1½.

I den sideløbende holdkonkurrence viste hollænderne sig som de stærkeste og vandt foran Grækenland og Frankrig.

I alt deltog 68 spillere fra 14 europæiske centralbanker.

Peder Lehmann Larsen