Svidler fører

Peter Svidler har bragt sig i spidsen for opvisningsmatchen mod Peter Heine Nielsen med cifrene 2½ – ½ efter hurtigskakpartierne første aften. Matchen er en hyldest til GM Bent Larsen i anledning af 75-års fødselsdagen i marts.

I første parti kom Peter Heine bedst ud af åbningen, men Svidler forsvarede sig godt og reddede en remis. I andet parti var det Svidler, der kom klart bedst fra start og efter 15.-, e6 var russeren ovenpå. Tredje parti blev aftnens længste med 41. træk og efterfølgende mente Svidler på www.politikencup.dk, at Peter Heine nok burde have holdt remis.

Betænkningstiden i hurtigskakdelen er 20 minutter til hele partiet plus 10 sekunder pr. træk.

Partierne kan gennemspilles her.

Igen i aften kl. 20.00 er IM Jakob Vang Glud kommentator på Skak.dk, når de sidste 3 hurtigskakpartier spilles.