Peter Heine vandt første parti

Mads Andersen ydede Peter Heine Nielsen god modstand i første parti i matchen på Sophiendal Gods. Partiet blev siciliansk åbning og på Skak.dk var kommentator IM Jakob Vang Glud og de omkring 100 tilskuere enige om, at Mads Andersen kom fint fra åbningen.

Den komplicerede stilling fik begge til at bruge meget tid. Ved træk 30 havde Peter Heine kun 1 minut og 37 sekunder tilbage mod Mads 3 minutter. Dog har spillerne tillægstiden på 30 sekunder pr. træk derudover.

Det lykkedes Peter Heine Nielsen at komme ind i et fordelagtigt slutspil, men partiet vente først helt til stormesterens fordel omkring træk 36. I sidste træk før tidkontrollen fejlede Mads Andersen og gav op efter Peter Heines 40.-, Dxf4.

Partiet kan gennemspilles her: http://www.liveskak.dk/2010/Sophiendal/r1/

Søndag er GM Sune Berg Hansen kommentator på Skak.dk fra kl. 14.30. Partiet kan følges live på adressen: http://www.liveskak.dk/2010/Sophiendal/r2/ fra kl. 14.00.

Hjemmeside: www.skanderborgskakklub.dk