Lars Bo Hansen vandt Maratonlyn

Den traditionelle SPAR Lolland Maratonlyn blev spillet lørdag den 24. april. Fra den arrangerende klub har vi modtaget nedenstående referat.

Af Flemming Preuss, Næstved Skakklub
44 “krigere” i alle aldre fra mange steder i landet var tilmeldt SPAR Lolland Maratonlyn 2010 lørdag den 24. april i Næstved. Stævnet blev afviklet i Næstveds Kulturhus på Grønnegades Kaserne. Altså fine lokaleforhold. Turneringsleder var den arrangerende klubs internationale dommer Henrik Knudsen, der også styrede teknikken, så deltagerne løbende kunne følge stillingen i turneringen på Kulturhusets storlærred. Spillerne varierede meget i styrke – fra stormester til næsten nybegyndere. Der skulle spilles alle mod alle i lynskak, hvor parterne kun får 5 minutter til rådighed til hele partiet. Altså ikke mindre end 43 partier til hver deltager, så man skulle igennem næsten 1.000 partier, før vinderne i de 4 præmiegrupper kunne kåres.  Så det tog da også hele lørdagen. Det er 3. gang Næstved Skakklub arrangerer denne turnering, som klubben regner med at videreføre.

Vinder blev – måske ikke helt overraskende – den 41-årige stormester og landstræner Lars Bo Hansen (Danmarks næststærkeste spiller), der scorede 40½ point. Lige i hælene på 2. pladsen kom Karsten Larsen, K41 København, med 39½ p. Jens Østergaard, Hillerød, og Mads Boe, Århus, delte 3. pladsen med hver 37½ p.

Næstved Skakklubs formand Nils Linde Olsen (tv.) og vinderen Lars Bo Hansen.

I gruppe 2 blev topplaceringerne besat af 1. Martin Hansen, Næstved, 34 p. 2. Brian Schyberg, Næstved, 33½ p. og 3. Allan Corneliussen, Århus, 32½. Gruppe 3 vandtes af Nicklas Corneliussen, Århus, med 23½ p. 2. pladsen gik til Joe Olsen, Måløv, 20½ p. og 3. pladsen blev besat af Peter Wang, Ringsted, med 19 p. I gruppe 4 trak Steen Bjørn, Næstved, 12 p. det længste strå. Han blev efterfulgt af Yassine Macine, DIA Privatskole i København, 10 p., og Sissel Kærgaard, BMS Ballerup, 9 p.