Vulkan truer VM-matchen

Da verdensmester Viswanathan Anand den 16. april rejste fra Madrid mod Sofia, blev en mellemlanding i Frankfurt sidste station inden luftrummet over det meste af Europa blev lukket på grund af askeskyen fra den islandske vulkan Eyjafjallajökull.

Således strandet i Frankfurt, forsøgte Anand at finde alternative transportmidler, men togene var overbookede, så han kunne ikke komme videre af den vej. Derfor har Anand og det indiske skakforbund (AICF – All India Chess Federation) søgt om at matchen udsættes 3 dage. Dels i håb om at luftrummet igen åbnes og dels som følge af at en togrejse på 28 timer – hvis man kan finde en plads – kræver en vis restitution inden et skakparti på topplan.

Dette ønske er ikke blevet imødekommet af det bulgarske skakforbund, der kun åbner for den mulighed, at første parti i matchen, der skulle være spillet fredag den 23. april, kan udsættes til lørdag den 24. april.

Hvordan FIDE vil forholde sig til situationen, vides i skrivende stund ikke.

Korrespondancen mellem Anand og arrangørerne kan læses på matchens hjemmeside: www.anand-topalov.com

Alle partierne i VM-matchen vil blive kommenteret live på Skak.dk. Når den endelige tidsplan kendes, vil vi her på siden skrive, hvem, der kommenterer hvornår.