Nepomniachtchi Europamester

Russeren Ian Nepomniachtchi blev Europamester 2010 i den kroatiske by Rijeka. I sidste runde slog han Vladimir Akopian fra Armenien og endte ½ point foran Baadur Jobava og Artyom Timofeev, der skal spille omkamp om sølv og bronze i dag.

Det 407 mand store felt have en enkelt dansk deltager, Bo Jacobsen, der med sejr i de to sidste runder kom op på 5 point af 11 og endte som nummer 285. Henrik Danielsen fra BMS, der stiller op for Island, scorede 6 point på 186. pladsen.

Hos kvinderne blev svenske Pia Cramling Europamester efter hun i sidste runde slog Viktorija Cmilyte fra Litauen. Cmilyte, der sidste år spillede for Helsinge i XtraCon-Skakligaen, vandt sølv og scorede en GM-norm. Fem spillere med 8 points: Monika Socko, Maire Sebag, Tatiana Kosintseva, Natalia Zhukova og Yelena Dembo, skal spille omkamp om bronzen.

Når placeringskampene er overstået, bringer vi slutstillingen i toppen.

Hjemmeside: http://www.eurorijeka2010.com/home