Peter Heine Nielsen årets skakspiller 2009

Ligesom sidste år er Danmarks højestratede skakspiller, stormester Peter Heine Nielsen, vinder af den danske Skak-Oscar og æren som Årets Danske Skakspiller 2009. Det er ottende gang Peter Heine ender øverst på listen. Første gang var i 1992.

For første gang var afstemningen lagt i hænderne på DSUs medlemmer, der kunne stemme på 22 nominerede kandidater, hvoraf der skulle vælges en nummer 1, 2 etc. indtil 10 kandidater var valgt. Afstemningen endte med 192 gyldige stemmesedler, af disse havde en tredjedel Peter Heine som nummer 1.

Top-ti 2009:
1.  Peter Heine Nielsen
2.  Allan Stig Rasmussen
3.  Mads Andersen
4.  Sune Berg Hansen
5.  Bo Jacobsen
6.  Jakob Vang Glud
7.  Lars Bo Hansen
8.  Christian Kyndel Petersen
9.  Marie Frank
10. Jørgen Jørgensen

I morgen følger en nærmere gennemgang af de 10 spilleres meritter i 2009.

Godt Nytår!