3 klar til 1/4-finalen i WCC 2009

Tre spillere er efter de to første partier i 4. runde i FIDE World Chess Cup 2009 i Khanty-Mansiysk klar til kvartfinalen. Der er Peter Svidler, Rusland, der slog vinderen af WCC fra 2007 – Alexei Shirov fra Spanien – ud, Shakhriyar Mamedyarov, Aserbajdsjan, slog Viktor Laznicka, Tjekkiet, ud mens Sergey Karjakin, Rusland, elimenerede landsmanden Nikita Vitiugov. 5 matcher skal ud i omkamp onsdag kl. 11.00 dansk tid.

Ivanchuck, der blev slået ud af den 16-årige GM Wesley So i anden runde, var så skuffet efterfølgende, at han ifølge den officielle hjemmeside ville trække sig fra skak på topplan. Efter at have sovet på det, trak han heldigvis sin beslutning tilbage og beklagede i en pressemeddelelse, at han havde reageret så kraftigt.

Wesley So, der er fra Filipinerne, forsatte med at overraske i 3. runde, hvor det gik ud over sidste års vinder af WCC, Gata Kamsky fra USA, der måtte se sig slået 1½-½. I 4. runde skal Wesley So ud i omkamp mod russeren Vladimir Malakhov.

De to kinesere Wang Yue and Li Chao fik en noget uheldig exit fra turneringen, da de begge tabte 3 omkampsparti i 3. runde. De kom simpelthen for sent til partiet. Grunden til forsinkelsen var, at de to var udenfor spillesalen for at ryge. FIDE tillader jo ingen forsinkelse ved partistart, så det blev en dyr smøg for de to. For Li Chao er det ekstra bittert, han var netop begyndt at ryge under turneringen, bare for at holde Wang Yue ved selskab. Mon ikke han er motiveret for at holde op igen?

Hjemmeside: http://ugra-chess.ru/eng/main_e.htm