Sahl Skaklejr 2009

Den traditionelle Sahl Skaklejr er endnu en gang blevet afholdt i skolernes efterårsferie.

Vi har modtaget nedenstående referat.

Af Jesper Skjoldborg
I efterårsferien blev der for 36. gang afholdt Sahl Skaklejr. Ca. 40 børn og unge havde en alle tiders uge, hvor børnene havde stor fornøjelse af en forhåbentlig lærerig og sjov uge med masser af skak.

Det primære er vores lejrturnering, og undervisning.
I lejrturneringen fandt vi følgende vindere af de respektive grupper:

A-gruppen: Jens Ramsdal
B-gruppen: Andreas Hermansen
C-gruppen: Toby Dreisler

3 elitespillere, Kristian Seegert, Bjørn Ochsner og Tobias Bøje deltog ikke i selve lejrturneringen, men gav den i stedet en skalle med juniorlandstrænerens oktober opgaver.

Udover lejrturneringen bør det også nævnes at Nicolaj Lade Lausten blev lynmester til trods for at elitespillerne deltog!!

Hver formiddag og eftermiddag fik de desuden skaklektioner, hvor emner som ”angreb på den rokerede konge”, ”gode officerer”, ”slutspil” og diverse ”taktiske opgaver” satte dagsordenen og forhåbentlig kan give motivation og skaklig visdom til at hæve de unge menneskers kunnen og fremtidige meritter på de 64 felter!

Undervisningen blev niveau opdelt i 4 grupper for at sikre at alle får maksimalt udbytte og motivation. Der er blevet tid i forberedelsen af undervisningen.  Underviserne er unge stærke skakspillere, der har evnerne og lysten til at arbejde med børn.

Som sagt en rigtig god lejr, hvor vi som arrangører kan sætte meget stor pris på Dansk Skak Unions økonomisk hjælpende hånd, der gør det muligt at få det op at stå!

Forhåbentlig vil sådanne aktiviteter være med til at fastholde børn og unge i skakmiljøet og gøre dem til bedre skakspillere. Samtidig skulle det motivere dem til at komme videre i den lokale skakklub og således være med til at sætte deres præg på fremtiden i dansk skak!

Jesper Skjoldborg

Læs mere hos Dansk Skoleskak