Hold-EM i Novi Sad på Skak.dk

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

For første gang vil DSU forsøge at følge en live skakbegivenhed på Skak.dk. Det er, som skrevet, et “forsøg”, hvor Skak.dk bliver en slags kommentatorrum på nettet for nogle af de danske partier.

Kommentator bliver IM Jens Kristiansen, som er villig til at gøre forsøget og vælge og kommentere et af de danske partier fra runden, mens det spilles. Kommenteringen vil ske via Skak.dk’s analysebræt/demobræt-facilitet samt den tilhørende chat-funktion. Selve live-transmissionen vil ikke ske på Skak.dk, men den vil kunne følges fra EM-sitet, om alt går vel her.
 
Det er hensigten at kommenteringen vil starte en halv time efter rundestart og vare ved i nogle timer, som det er relevant, såvidt muligt til partislut. Det skal tilføjes, at det næppe bliver alle runder, som kommenteres, hvorfor det bedste råd til potentielle tilskuere er at “kigge forbi” Skak.dk fra kl. 15,30 de følgende dage fra i morgen, torsdag.
 
Ud over, forhåbentlig, at få Jens’ kommentering af nogle spændende danske partier, er det vigtigt for DSU også at få erfaringerne med denne facilitet, så den kan forbedres til kommende begivenheder. Vi håber, at tilskuerne vil have forståelse for, at dette er en “pilot”-test af Skak.dk som kommentatorrum, men tag chancen og kig forbi – der er sikkert nogle spændende partier at følge med i!
 
Tidsplanen for de 9 runder i Hold-EM er:
Torsdag den 22. oktober til torsdag den 29. oktober runde 1 til 8, hver dag kl. 15.00. 
9. runde spilles fredag den 30. oktober kl. 13.00

Link til (den engelsksprogede version af) turneringens hjemmeside:
http://www.eurons2009.com/eng.htm