Ungdoms EM 4. runde

Så har vi modtaget beretningen fra 4. runde i Ungdoms EM, der afvikles i den italienske by Fermo fra den 31. august til den 9. september.

 Af Jakob Aabling-Thomsen og Ivan Andersen
4. runde
Fransk kan vi ikke li’. Nu har vi scoret ½ af 3 mod det på 2 dage! Man begynder at tro på en tidligere rejseleder til EM, der havde spillet åbningen hele sit liv, og simpelthen mente at: ”Fransk vinder for sort” 🙂 Mere om det nedenfor.

I U 18 kom Jakob i gang! Han fik fint udlignet med de sorte i en spanier og derefter blev der manøvreret på begge sider af den lukkede bondestilling. Jakob afslog remis, og prøvede at lave et gennembrud for at spille efter hele pointet. Da det ikke kunne lade sig gøre blev der taget remis.

Kristians modspiller spillede ud af forberedelsen og fik en lige stilling. Det blev et midtspil uden damer, hvor Kristian står en smule under. Derefter spillede modstanderen det utroligt stærkt og Kristian måtte kedeligt nok ned.

I U 14 var Mads (billedet tv.) tilbage på live. Han blev snydt af Franskmanden der i stedet for sine normale åbninger, spillede fransk!? Franskmandens g5 var rigtig stærkt og Mads kom til at stå dårligst. Derefter kæmpede Mads heroisk og fik efter 5 timers spil fightet sig til en halv. Se afslutningen på partiet her.
(1) Andersen,Mads (2336) – Giroyan,Gary (2202) [C03]
U14 EM 2009 Fermo (4), 03.09.2009
47.Tb4 presser sort til at spille præcist.

47…Lc5+? For at vinde skal sort enten spille Lf2, Le3 eller Ld8 – ellers får Hvid ofret tårnet for bonde og en løber 48.Ka5! Le3 49.Tg3 Ld4 50.Tb3! Kc7 [50…Kc5 51.Txb5+ Lxb5 Er en sød pointe] 51.Txb5 Lc3+ 52.Ka6 Lxb5+ ½–½

Selv om vi kun har 3 spillere med, så har vi hver dag haft én til at sidde og spille som en af de sidste. Derfor er det normalt også ret sent før vi er tilbage på hotellet og har overstået aftensmaden, men alligevel går drengene for det meste meget entusiastisk ind i analyserne bagefter. Det er rigtig lækkert, når de på den måde hjælper og bakker op om hinanden.

Som tidligere nævnt deler vi hotel med skotterne, og de lever helt op til deres sparsommelige ry. De fleste andre har, som vi, købt fuld pension på hotellet, men ikke Skotland. Her er det tilsyneladende kun halvdelen, der har frokost med. Til gengæld er der en livlig trafik ud og ind, og det er sjældent den samme person, der spiser forret og hovedret. Fantastisk underholdende, ikke mindst fordi det giver anledning til en del diskussioner med hotellets personale.