Ungdoms EM 2. runde

Så har vi modtaget endnu en rapport fra Ungdoms EM, der afvikles i den italienske by Fermo fra den 31. august til den 9. september.

Af Jakob Aabling-Thomsen og Ivan Andersen
2. Runde
Dagens rapport starter bagfra. Bustransporten er nemlig blevet markant bedre efter at vores sprællemand er blevet erstattet af nogle skilte med hotelnavne ved busholdepladserne. Hjemturen forløb derfor relativt udramatisk – det eneste højdepunkt var en tur på ca. en km. imod trafikken ad en ensrettet gade. Og allerede 50 min. efter start var vi hjemme.

U 18:
Jakob havde de sorte mod den stærke Nordmand Getz, som for nylig lavede en IM-norm. Partiet blev italiensk, men Jakob fik ikke åbnet d-linjen med d5 og Hvid fik et stærkt pres, som sammen med terrænovervægten gjorde at Jakobs officerer ikke havde meget plads at bevæge sig på. Det endte med at Nordmanden vandt en bonde og derefter partiet. Jakob er i dag ratingfavorit og så endda med de hvide brikker, så han kommer selvfølgelig på tavlen!

U 16:
Kristian havde de Hvide mod en spiller på 2250 fra Østrig. Modstanderen var uden tvivl forberedt på åbningen, da han spillede de første 11 træk a tempo. Man skulle ikke tro at han ville give op 9 træk senere!
Partiet er her gengivet med nogle få kommentarer:
Seegert,Kristian (2103) – Hartl,Daniel (2249) [C56]
U 16 EM Fermo (2), 01.09.2009
[Aabling-Thomsen,Jakob]
1.e4 e5 2.Sf3 Sc6 3.Lc4 ¤f6 4.d4 exd4 5.0–0 Sxe4 6.Te1 d5 7.Lxd5 Dxd5 8.Sc3 Dd8 9.Txe4+ Le7 10.Sxd4 f5 11.Txe7+ Txe7 12.Dh5+ g6?! [12…Sg6 Er en bedre mulighed] 13.Dh4 Sc6 Skal springeren rykke eller byttes af?


14.Lg5! Ingen af delene! Der skal spilles på angreb på de sorte felter. 14…Dxd4 15.Te1+ Le6? [15…Kf7 16.Te7+ Kg8 17.Te8+ Kf7 18.Dxd4 Txe8 19.Dd2 Le6 +=] 16.Txe6+ Kd7 [16…Kf8 17.Lh6+ Kg8 18.Dxd4 Sxd4 19.Te7 Td8 20.Txc7+-] 17.Te7+! Kc8 18.Txc7+! Kb8 19.Lf4 Te8 20.Txc6+ med mat i tre gav Sort op 1–0

Kristian er i dag på live mod den anden-seedede Spanier på over 2400. Det bliver spændende at følge!

U 14:
Mads skulle revanchere sit halve pointtab fra første runde, og det blev det i sikker stil. Modstanderen turde ikke spille sin normale c3-sicilianer, så det blev i stedet siciliansk hvor Hvids centrumsbønder stod på e4, d3 og c3. Mads udlignede hurtigt og lavede svækkelser i modstanderens struktur, bl.a. ved at spille bonden på a7 til a3 og så slå på b2! Det blev et Dronningeslutspil hvor Mads havde en merbonde og bedre struktur. Det blev smart vekslet til et vundet bondeslutspil – en sikker sejr! Mads er allerede i dag på bræt 9 og nærmer sig hastigt de fire øverste brætter, hvor der er livedækning.

På spillestedet er det, bortset fra de første 5 minutter, kun tilladt for én træner pr. nation at opholde sig i spillelokalet (Italien dog 2 :-)), så derfor blev Jakob inden dagens runde udstyret med et rødt mærke på sit badge. Spillerne skal naturligvis også gå ud når de er færdige, og der bliver noteret navne på alle, der forlader spillesalen. Til gengæld er der ingen kontrol med hvem der vader ind, så der er en livlig trafik frem og tilbage. Det ser jo lidt mærkeligt ud, men da Jakob spurgte hvorfor de kun noterede navne på folk der gik ud, lød svaret: ”It’s my job.” Derfor!

Det er tydeligvis 3 rutinerede drenge vi har med at gøre. De har hver især deres måde at forberede sig og lade op til partierne på. Men samtidig er de rigtig gode til at byde ind med forslag til hinanden både i forbindelse med forberedelse og analyse.

Der er altså ikke rigtig noget at klage over, så derfor beklager vi os bare over vejret. Det er helt afsindigt varmt. Solen bager fra en skyfri himmel, og temperaturen nærmer sig de 40 grader. Men det er jo sikkert bare ligesom i Danmark….

Ris, ros og kommentarer er naturligvis velkommen på ian@axcess.dk.

Hjemmeside med live-dækning: http://www.euroyouth2009.com/