Ivanchuk vandt i Jermuk

Vassily Ivanchuk fra Ukraine vandt FIDE Grand Prix Jermuk 2009 med ½ points forspring til Levon Aronian og Boris Gelfand. Ivanchuk scorede 8½ af 13 og forblev som den eneste i turneringen ubesejret. Ivanchuk, der også vandt den 3. Kongeturnering i den rumænske by Bazna i juni måned, er med stormskridt på vej tilbage til top ti, som han røg ud af på den seneste ratingliste ovenpå et par skuffende resultater.

Peter Leko fra Ungarn var længe med helt fremme, men et nederlag til Boris Gelfand i sidste runde satte Leko tilbage til 5. pladsen. I Politikens skakspalte fortalte GM Sune Berg Hansen i sidste uge, at Peter Leko har indledt et samarbejde med den tyske stormester Jan Gustafsson, hvilket især kan aflæses i et skarpere åbningsspil. I sidste runde var det dog Gelfand, der med en åbningsnyhed bragte Leko på glat is og med aggressivt spil fik fremtvunget et vundet slutspil, som med stor sikkerhed blev bragt til gevinst.

Med andepladsen i Jermuk har Levon Aronian allerede inden sidste runde af FIDEs Grand Prix vundet den samlede sejr.

Slutstillingen i toppen efter 13. runder:
1. Vassily Ivanchuk (2703), Ukraine, 8½ point
2. Levon Aronian (2768), Armenien, 8 point
    Boris Gelfand, (2755), Israel,  8 point
4. Evgeny Alekseev (2714), Rusland, 7½ point
    Rustam Kasimdzhanov (2672) Uzbekistan, 7½ point
    Peter Leko (2756), Ungarn, 7½ point

Hjemmeside: http://jermuk2009.fide.com/