Aronian vandt i Chess Classic Mainz 2009

Levon Aronian skiftede sin verdensmestertitel i Fischer-random hurtigskak ud med den ”rigtige” hurtigskaktitel i ”14. GRENKELEASING Rapid World Championship”. I finalen slog Aronian den 19-årige russer Ian Nepomniachtchi med 3 – 1.

I kampen om 3. pladsen spillede den forsvarende mester Viswanathan Anand, Indien og tyskeren Arkadij Naiditsch alle 4 partier remis og delte dermed 3. pladsen.

Ordix Open
I den underliggende Ordix Open vandt GM Shakhriyar Mamedyarov fra Azerbaijan meget overbevisende med scoren 10 af 11. Han sluttede ½ point foran trioen Vladimir Akopian, Vugar Gashimov og Arkadij Naiditsch, der må have fået stillet sin skaksult denne weekend, da han som skrevet ovenfor også var med i selve vm-turneringen.

Peter Heine Nielsen lagde flot ud med 5 af 5 på førstedagen af turneringen. Om søndagen gik det knap så godt og Peter Heine endte på 7½ point af 11 og en samlet 52. plads.