Nyt fra skoleskakken

Fra Dansk Skole Skak har vi blandt andet modtaget følgende:

Der sker meget i Dansk Skole Skak, f.eks. er der startet 19 nye skoleskakklubber det seneste år. Andre vil gerne prøve skoleskak, uden først at skulle investere i materialer. Mange skakklubber er meget venlige til at låne overskydende materiale ud til lokale skoleskakklubber – eller klubber på spring – og sådan skal det også bare blive ved med at være. Vi har dog også brug for en pulje af brugte materialer, som vi fra centralt hold kan låne ud.

Ligger din skakklub derfor inde med aflagte materialer, bræt, brikker og måske ure, som I gerne vil sende videre i den gode sags tjeneste, så er skoleskakken meget interesseret.

Har I materialer som I gerne vil donere eller sælge billigt, kontakt venligst Niels Christian Davidsen, e-mail: nielschr@skoleskak.dk / tlf.: 5329 9745. Materialerne kan også sendes til Madumsøvej 32, 9520 Skørping.

Det er også muligt, at møde Niels Christian og andre centrale personer i Dansk Skole Skaks stand i forbindelse med DM stævnet i Silkeborg i Påsken, hvor man også kan aflevere overskydende materiale. Så kvitterer vi med information og vejledning om skoleskak anno 2009. På forhånd tak.

Kursus
Dansk Skole Skak indbyder alle, der underviser eller gerne vil undervise børn og unge til et spændende lederkursus. Kurset vil finde sted i på skoleskakkens landskontor i København lørdag d. 18. april fra 10-17. Målet er komme med konkrete idéer, der kan skabe en spændende og afvekslende undervisning af børn og unge. Bl.a. skal vi arbejde med:

– Fordele og ulemper ved forskellige undervisningsformer
– Hvordan der kan undervisningsdifferentieres
– Hvordan der sikres spændende aktiviteter for børn og unge

Hele indbydelsen kan findes på skoleskak.dk/kursus.

Sidste frist for tilmelding er mandag d. 13. april og skal ske til Morten Olstrup på mail morten@skoleskak.dk eller tlf. 3033 8739.

Man kan læse mere om Dansk Skole Skak på www.skoleskak.dk.

www.skoleskak.dk/start findes den nye online vejledning til start af skoleskak.