Natoskak 2009

Det danske forsvar har stolte traditioner i Nato Chess Championships. 

Nu efterlyses spillere til holdet.

Fra den danske holdleder, Finn Stuhr, har vi modtaget nedenstående:

DE DANSKE MILITÆRE SKAKSPILLERE OPRUSTER
INDKALDER SKAKSPILLER TIL KAMP OM DET TABTE TROFÆ
 
De danske Militære skakhold opruster til dette års Nato Chess Championships der afvikles i Hammelburg, Tyskland. I Hammelburg blev det første officielle Natoskak mesteskab afholdt tilbage i 1989 hvor Natos øverste chef Manfred Wörner åbnede for en ny i Epoko i Nato Skakkens historie.

Hidtil havde det været Venskabsturneringer mellem Natolandene alle afholdt i Danmark siden 1978, men efter 1989 var der så megen interesse fra forskellige lande at man mente det skulle være mere officielt. Danmark har haft fornøjelse 2 gang siden i 7. Mesterskab i 1996 i Viborg og 14. Mesterskab i 2007 der samtidig var 25 året for den første venskabsturnering i 1978 i Aalborg. 2003 blev året hvor andre end skakspillere fik oplevelsen også de der kunne lide musik fik en oplevelse. De husker Tivolis koncertsal hvor Det Kongelige Musikkorps med Gæstesolisterne Stig Rossen og Trine Gadeberg underholdte1500 gæsterfra skakorganisationer og Forsvaret.
 
Det danske skakhold skal have samlet et stærkt hold til dette års mesterskab, men samtidig knytte stærke spillere til det Team der i 2010 på dansk grund, skal forsøge at hente Trofæet tilbage på dansk grund. Sidst trofæet var på dansk grund var da trofæet, som er en bronzefigur af Knud den Store udført af Kunsneren Josef Salomonsen, blev overrækt årets vindere Tyskland. Tyskland har vundet hvert år siden og det vil De danske Jens`er  gøre noget ved.
 
Så er du en god habil skakspiller og er tilknyttet Forsvaret, har været værnepligt eller frivillig i Forsvaret så er det måske DIG vi står og mangler for at styrke vores hold.

Holdet består af 6 spillere og er suppleret med en reserve/officials og en holdleder. De 7 stærkeste spillere der melder sig bliver udtaget til holdet. Så tøv ikke ring til Holdlederen, Finn Stuhr 2546 8293 eller email fs@mil.dk

Finn Stuhr