Frederikssund Skakklub 100 år

Frederikssund Skakklub fejrer 100 års jubilæum den 15. februar med bl.a en hurtigskakturnering med en 1. præmie på 7.000 kr. samt en efterfølgende reception.

Fra Frederikssund Skakklubs formand, Thomas Larsen, har vi modtaget følgende:

Frederikssund Skakklub 100 år
Fredag d. 20. februar er det præcis 100 år siden at en række fremtrædende borgere i Frederikssund afholdt generalforsamling for at stifte “Frederikssund og Omegns Skakforening”. Klubnavnet blev senere ændret til det lidt mere mundrette Frederikssund Skakklub, og klubben er gået fra at være forbeholdt det bedre borgerskab i byen til at være en klub for alle uanset status, alder og spillestyrke.

Et så stort jubilæum skal selvfølgelig fejres på behørig vis, og det vil blive gjort med en jubilæumsturnering og efterfølgende en jubilæumsreception. Frederikssund Skakklub har i 30 år arrangeret en årlig hurtigskakturnering Viking Cup, og i år er turneringen udnævnt til jubilæumsturnering med ekstra flotte præmier i alle klasser. Hovedsponsor Topdanmark har i anledning af jubilæet øget sit sponsorat og da klubben også selv bidrager til præmiesummen udloves der en 1. præmie i Mesterklassen på minimum 7.000 kr.! En række lokale sponsorer støtter ligeledes turneringen, og det forventes at den samlede præmiesum bliver ca. 25.000 kr.

Jubilæumsturneringen løber af stabelen søndag d. 15. februar, hvor det tegner til en stærk Mesterklasse med stormestrene Lars Bo Hansen, Jonny Hector og Stellan Brynell som nogle af forhåndsfavoritterne. Også IM’erne Karsten Rasmussen og den tidligere Viking Cup vinder Steen Fedder ventes at kunne blande sig i kampen om toppræmierne. I skrivende stund er der 60 tilmeldte fordelt på Mester-, 1. 2. og 3. klasse. Der kan stadig nå at komme flere spillere til, men bemærk at turneringen af pladshensyn er begrænset til ca. 90 deltagere. Se indbydelsen på dsu.dk:
http://www.dsu.dk/index.php?id=68&CalId=655.

På selve 100 års dagen fredag d. 20. februar afholder Frederikssund Skakklub 100 års jubilæumsreception. Det foregår på “Elværket”, Ved Kirken 6 i Frederikssund fra kl. 17 til kl. 20. Alle skakspillere og andre interesserede er hjerteligt velkomne til at komme til Frederikssund og være med til at fejre jubilæet. Der vil være taler fra Frederikssunds borgmester og Frederikssund Skakklubs formand, og der bliver opvisning på klubbens kæmpeskakbræt. Skakklubben byder på lidt at spise og drikke til de fremmødte, så kom og vær med til at fejre jubilæet.

Yderligere info kan fås hos Frederikssund Skakklubs formand Thomas Larsen, tlf. 30 27 57 93 eller på www.FrederikssundSkakklub.dk