Seniordanmarksmesterskabet i skak

Det andet Senior DM afvikles i 2009 fra den 2. til 8. februar. I år er det Næstved, der er arrangør.

Fra pressechef Flemming Preuss har vi modtaget følgende:

Seniordanmarksmesterskabet i skak
Dansk Skak Unions 2. Seniordanmarksmesterskab i skak afvikles i Næstved i dagene mandag den 2. til og med søndag den 8. februar 2009. Næstved Skakklub har fået overdraget opgaven som arrangør af skakstævnet.

Mesterskabet er åbent for mandlige spillere, der er fyldt 60 år, og kvindelige spillere, der er fyldt 50 år. Spillestedet er Grønnegades Kaserne, Kommandantbygningen, lokale 119.

Turneringen afgøres over 7 partier, idet hver spiller gennemfører et parti dagligt i tidsrummet kl. 12.00 til kl. ca. 17.00. Der er fri adgang for tilskuere.

Vinderen får en præmie, der består af et tilskud til deltagelse i det kommende Senior-VM. Nr. 2 får et tilskud til deltagelse i det næste Senior-EM. Og pladserne 3-4 et tilskud og retten til en plads på det danske 1. hold ved Senior-EM for hold. Vinderen erhverver titlen “Seniordanmarksmester” for 2009.

18 deltagere fra hele landet er med i stævnet, desværre ingen kvinder. 

Den arrangerende klub repræsenteres ved 3 spillere: Flemming Preuss, Jens Engelstoft og Alex Ditlevsen, der ikke forventes at kunne gøre sig gældende i præmierækken, da de er seeded som nr. hhv. 13, 16 og 18.

Forhåndsfavoritten er Jørn Sloth fra Ringkøbing. Han er tidligere verdensmester i korrespondanceskak. Men også Jørgen Jørgensen, Nørresundby, Jørgen Hvenekilde, København, og Bent Sørensen, Nørresundby, har chancer for at komme på sejrspodiet.

Flemming Preuss, pressechef
NÆSTVED SKAKKLUB
Tlf. 30 11 64 50

Se mere på: www.naestvedskakklub.dk/