Gratis skakbog

Fra Niels Jørgen Jensen har vi modtaget link til en gratis skakbog “Elephant Gambit 2” der omhandler åbningen 1. e4, e5 1. Sf3, d5

Niels Jørgen Jensen skriver bl.a.:

“…..jeg var en ivrig skakamatør for 10-20 år siden, hvor jeg bl.a. skrev en række små bøger/hæfter om især gambitåbninger: Blackmar-Diemer Gambit, Fajarowicz Gambit, Elephant Gambit, samt Larsen spiller Bird.

Oprindelig var det meningen, at elefantgambitbogen skulle følges op af et bind 2. Bind 1 var udsolgt, og vi havde stiftet bekendtskab med en hel del stærke spillere, der spillede gambitten. Bogen blev også skrevet, men udkom aldrig. Selv holdt jeg næsten op med at spille skak – computerne ødelagde mit elskede k-skak – og kastede mig i stedet over min anden hobby: Danske mønter, hvor jeg sammen med min daværende rektor på Gladsaxe Gymnasium, Mogens Skjoldager, opbyggede en enorm hjemmeside, se: www.gladsaxegymnasium.dk/2/ – se dét kan computere bruges til.

Gennem årene ærgrede det mig alligevel, at det arbejde, Rasmus Pape og jeg selv havde lagt i elefanten skulle gå til spilde, så da jeg efter en del år fik listet filen med manuskriptet ud af forlæggeren, besluttede jeg at lægge det på internettet til fri afbenyttelse for interesserede:

http://home2.inet.tele.dk/gambit/Elephant2.htm

Der er tale om et næsten-færdigt manuskript, som en kollega til en af mine gamle skakvenner fik konverteret til et format, der kunne læses, men ikke redigeres. Derfor må man bære over med ulogiske orddelinger samt andre trykfejl, som en endelig korrekturlæsning forud for en bogudgivelse ville have fjernet; på den anden side er det vel begrænset, hvor kritisk man kan være overfor en gratis julegave!?

Summa summarum: Jeg har lagt bogen til fri afbenyttelse på den anførte adresse og ville være glad, hvis du ville anmelde (eller bare omtale) den på DSU’s nyhedsside.”

 Niels Jørgen Jensen