Optakt til 9. runde samt referat

I 9. runde ved OL i Dresden skal holdet i den åbne række op mod Tyrkiet, mens kvindeholdet skal spille mod Kazakhstan. I skrivende stund er holdopstillingerne ikke offentliggjort, men de kan senere findes her:

www.dresden2008.de

hvor der også vil være live-dækning fra kl. 15.00.

I den åbne række er stillingen efter 8. runde:
1. Armenien, 15 matchpoint
2. Israel, 14 matchpoint
3. Rusland, 13 matchpoint
4. Ukraine, 13 matchpoint
40. Danmark, 10 matchpoint

I Kvinderækken er stillingen efter 8. runde:
1. Kina, 14 matchpoint
2. USA, 13 matchpoint
3. Ukraine, 13 matchpoint
64. Danmark, 8 matchpoint.

Af Arne Matthiesen
Referat fra runde 8:

For første gang siden runde 1 var det danske hold i favoritrollen. Den rolle blev udfyldt til fulde med en sikker 4-0 sejr mod de Forenede Arabiske Emirater.

Der er ikke så meget at sige om partierne. Generelt virkede modstanderne godt forberedte i åbningen, men når de var på egen hånd i midtspillet gik det galt. Det taktiske var ikke arabernes stærkeste side.

Marie, Trine og Evgenia vandt alle let. Trine og Marie overspillede deres modstander taktisk, mens Evgenia nedspillede modstanderen positionelt.

Det eneste spændende parti stod Louise for. Modstanderen kunne masser af teori og spillede forbløffende godt i forhold til sit ratingtal på 1821. Louise spillede hårdt på gevinst og var tæt på at overspille stillingen. I slutspillet var Louise i alvorlige problemer en kort overgang, men så tabte modstanderen først overblikket og derefter en løber. I de kampe hvor vi har været underdogs har vi set det samme mønster masser af gange: Favoritten vinder “heldigt” til sidst.

Som en lille pudsighed kan nævnes at Veselin Topalov kom forbi og fulgte med i Louises parti i mindst 2-3 minutter hen mod slutningen. Jacob Vang Glud stod ved siden af og kunne ikke forstå hvordan Topalov kunne bruge mere end to sekunder på den stilling. Måske Louise har fået et nyt medlem i sin fanklub?

I næste runde venter Kazakhstan. Endnu et stærkt hold, cirka på niveau med svenskerne, som vi slog 3-1. Det bliver spændende. Marie har spillet langt over forventning og kan få WFM titlen hvis hun scorer 1½ point i de næste 2 partier. Det kræver altså mindst remis mod Kazakhstan.
Arne Matthiesen