Sejr og nederlag ved 7. runde ved OL

Allan Stig Rasmussen kunne i dag den 20. november fejre sin 25 års fødselsdag med en sejr mod Tunesien. Allan Stig skriver selv om OL i Dresden på Jetsmark Skakklubs hjemmeside, hvor også Marie Frank-Nielsen bidrager. Se link nederst på siden.

I den åbne række slog Armenien topseedede Rusland 2½-1½, mens Tyskland slog Rumanien med de samme cifre. Det bliver en tæt og spændende afslutning ved dette OL.

Selvom Kina måtte nøjes med 2 -2 i dag mod USA i kvinderækken, er det svært at se hvem, der skal true det kinesiske guld.

Den åbne række
Tunesien – Danmark 1 – 3
Bræt 1  GM Slim Belkhodja, 2476 – GM Lars Bo Hansen, 2570   ½ – ½
Bræt 2  Kamel Njili, 2350 – GM Lars Schandorff, 2520  ½ – ½
Bræt 3  Mehdi Bouaziz, 2203 – IM Allan Stig Rasmussen, 2513  0 – 1
Bræt 4  Sami Laouini, 2209 – IM Jakob Vang Glud, 2444  0 – 1

Kvinderækken
Argentina – Danmark  3½ -½
Bræt 1 IM Carolina Lujan, 2366 – WIM Evgenia Hansen, 2169  1 – 0
Bræt 2 WGM Claudia Amura, 2344 – WFM Sandra De Blecourt, 2078   1 – 0
Bræt 3 WIM Marisa Zuriel, 2189 – Trine Treppendahl, 2049  1 – 0
Bræt 4 WFM Stephanie Amed, 2142 – Marie Frank-Nielsen, 1971  ½ – ½

Af Per Andreasen
Dresden, – 7. runde.

Vi mødte Tunesien, et hold vi skulle slå. Det gik også uden de store sværdslag.
Lars Bo havde igen de sorte brikker, denne gang mod Tunesiens klart stærkeste spiller, Stormester Belkhojda.
Lars Bo spillede Caro-cann – det blev en lang teorivariant. Det mundede hurtigt ud i et slutspil der er set før. Det er lige og man tog remis. Et glimrende resultat med sort mod deres klart stærkeste spiller.

Desværre fik Lars Schandorff intet med de hvide brikker. Den Nimzoindiske åbning gav ingen fordel, nærmere tværtimod synes jeg. Der blev hurtigt byttet en del brikker af og et klart remisslutspil opstod. ½-½. Lars var selvfølgelig ikke tilfreds med partiet bagefter, han burde kunne lægge meget mere tryk på med de hvide brikker mod en overkommelig modstander. Men sådan er skak jo, somme tider går det, og somme tider går det ikke 😉

Allan fik en lidt passiv åbning synes jeg. Det meste af det var i hans forberedelse fortalte han bagefter. Hvidspilleren stillede sig truende op, og jeg synes det så farligt ud. Allans plan med b7-b5 var tilsyneladende stærk, og herfra gik det kun fremad. Hvids f4-f5? var den afgørende fejl og herefter gjorde Allan kort proces med en række præcise træk.
Endelig en sejr til Allan, det trængte han til. Det var så hans fødselsdagsgave, tillykke med de 25 Allan!

Jakob spillede endelig en god åbning, men han havde jo også de hvide brikker. Den sorte mand spillede i hvert fald åbningen upræcist, og Jakob fik hurtigt en overmægtig god stilling. 1-0 i meget sikker stil. Fint naturligvis, men alt anden end en sejr i dette parti havde heller ikke været godt.

Vi har nu 8 matchpoint, og jeg tipper på at vi i morgen igen får en lavere rangeret modstander som vi skal slå.
Vi skulle meget gerne lidt op i tabellen, hvor det er lidt sjovere, og vores beskedne målsætning lige nu er, at møde endnu et højere rangeret hold, og i den match gøre en god figur.
Lad os nu se, der er stadig 4 runder igen.

Per Andreasen

Officiel hjemmeside: www.dresden2008.de

Anden omtale: www.jetsmarkskakklub.dk