Tectura Active Chess

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

IT virksomheden Tectura Danmark gør det endnu en gang muligt for Hørsholm Skakklub at invitere skakspillere til en spændende dag med hurtigskak i Hørsholm.

Turneringen bliver den stærkeste hurtigskakturnering i Danmark i mange år med forventet deltagelse af 8-10 stormestre fra Danmark, Sverige og Rusland samt mere end 80 skakentusiaster.

25 minutter per spiller per parti er med til at gøre hurtigskak mere dramatisk og giver ofte større overraskelser end i traditionel skak, hvor betænkningstiden er længere. “Hurtigskak er oftest ensbetydende med underholdning og fight,” udtaler Morten Poulsen adm.direktør for Tectura Danmark og tilføjer “Og skak rummer nogle værdier omkring strategi, beslutsomhed og innovation, som Tectura sætter pris på – og netop derfor støtter vi arrangementet!”.

Jesper Nielsen formand for Hørsholm Skakklub er godt tilfreds med de skaklige muligheder, som samarbejdet med Tectura muliggør og fortæller, at “favorit er den regerende danmarksmester Peter Heine Nielsen, som udover at være et supertalent kan skrive ‘træner for verdensmester Anand’ på sit visitkort”.

Et par spændende outsidere er de tidligere danmarksmestre Lars Bo Hansen og Carsten Høi, samt russerne Nikita Vitiugov og Sergey Klimov, som allerede har tilmeldt sig turneringen.

Skakturneringen afholdes som en åben turnering, hvor alle har en chance for at spille om hovedpræmierne, men der er også masser af pæne præmier til almindelige klubspillere i form af ratingpræmier.

Som noget nyt trækkes der lod om præmier blandt de partier, der bliver noteret ned og afleveret til turneringsledelsen efter hver runde. Partierne bliver efterfølgende kommenteret af Carsten Høi og udgivet i elektronisk bogformat.

Turneringen afholdes i Fritidshuset i Hørsholm lørdag d. 17. maj fra kl. 10:00 til kl. 18:00. Læs mere om turneringen på Hørsholm Skakklubs hjemmeside på www.fribonden.dk.