Ærgerligt nederlag mod Schweiz

Hviledagen bragte ikke det danske hold kræfter og ny medgang ved EM på Kreta. Selv om danskerne var ratet en smule over schweizerne på alle fire brætter, blev der ingen gevinster, og et enkelt nederlag afgorde matchen. Men som det fremgår af Lars Bo Hansens rapport, er indstillingen, at nu skal de sidste tre runder udnyttes til at avancere i tabellen. I 7. runde, venter Kroatien, et stærkt hold, som Danmark imidlertid besejrede ved OL i Torino.

6. runde (03.11):

Danmark Schweiz 1.5 – 2.5
1 GM Peter Heine Nielsen 2626 GM Yannick Pelletier 2609 remis
2 GM Lars Bo Hansen 2572 GM Florian Jenni 2511 remis
3 GM Sune Berg Hansen 2564 GM Joseph Gallagher 2497 0 – 1
4 GM Lars Schandorff 2520 IM Roland Ekström 2478 remis

I toppen øgede Rusland forspringet med et halvt point, da Israel blev besejret hele 3-1, mens Slovenien – også imponerende – vandt over Aserbajdsjan med 2½-1½. Et af turneringens allermest imponerende resultater er Magnus Carlsens 5 point af 6 på førstebrættet for Norge. I 7. runde hjalp han Norge til 2-2 mod Holland med sejr over Tiviakov.

 

Lars Bo Hansen skriver fra Kreta: 

Ny skuffelse

Det danske hold ved EM pa Kreta løb ind i en ny skuffelse, da det blev til et 1.5-2.5 nederlag til Schweiz, pa trods af, at vi var overratede pa alle fire brætter.

Første afsluttede parti efter ca. 2 timer var Peters mod solide Pelletier. I en skarp variant af Katalansk (lyder næsten som en selvmodsigelse, men der er faktisk skarpe varianter i denne ellers så solide abning) ofrede Peter frisk dronningen for tre lette officerer. Ofte er officererne bedre end dronningen, men det kræver, at de er koordinerede, og inden Peter nåede at skabe den optimale koordination, havde Pelletier fået opstillet tilstrækkeligt med modtrusler til, at Peters bedste var at forcere trækgentagelse. En kort, men spændende remis.

Kort efter sluttede ogsa mit parti remis. I en rolig variant af Spansk opstod en ret kompakt og rigid stilling uden de store muligheder for nogen af parterne.

Det efterlod Sune og Lars, og det var tilsyneladende ganske fornuftigt set med danske øjne – men kun tilsyneladende. Vi havde allerede for runden talt om, at Sune skulle spille skarpt mod Gallagher, som ikke længere er sa aktiv, og Sune havde faet åbningsteoretiske tips af Peter, som efter flere måneder som Anands sekundant før og under VM er rigtig godt inde i de højmoderne varianter. Optisk så det da også ud til, at Sune havde god kontrol, men op mod tidkontrollen gik det galt; Sune mistede kontrollen, og pludselig hang officerer og bønder ukoordineret rundt omkring pa brættet. Først røg der en bonde og kort derefter en officer.

Lars kom ind i en stillingstype, som han ikke har den store erfaring med – via Trompowsky opstod en Fransk-lignende stilling. Lars har vist aldrig spillet Fransk , og han fandt aldrig nogen rigtig god plan. Stillingen blev langsomt forværret, men kort for tidkontrollen opstod en chance, da Ekström – svensker med mangeårig bopæl i Schweiz – afviklede forkert. Herefter var Lars med igen, og han pressede længe på, men desværre forgæves. God fight af Lars.

Med nederlaget er Danmark efter den lovende start banket godt tilbage i tabellen. Man kan vel sige, at holdet “toppede for tidligt” med de fine resultater i turneringens første halvdel. Men en turnering varer altsa 9 runder, og vi må op på hesten igen og prøve at komme frem i tabellen igen. Midterfeltet er ret tæt, og et par sejre vil bringe os godt frem igen. I morgen venter Kroatien, et godt og solidt hold, som vi dog formaede at slå ved OL i Torino sidste år. Lad os håbe pa en gentagelse!

I morgen venter også en anden vigtig match. Ud over kampen mod Kroatien har vi nemig udfordret Norge til en “four-a-side” fodboldkamp. Nordmændene har tidligere i turneringen slåt Sverige med hele 18-6 i denne disciplin, og må vel med fordel i ungdommelig energi siges at være knappe favoritter. Men i fodbold betyder rutine og råstyrke vel ogsa noget? Update følger! 


 European Team Championships 2007
Heraklion (Grækenland) 27.10 – 07.11

www.euroteams2007.org

6. runde, udvalgte resultater:   Stillingen:
Rusland-Israel 3.0 – 1.0   1

Rusland

12 18.0
Slovenien-Aserbajdsjan 2.5 – 1.5   2

Slovenien

 10  15.5
Tjekkiet-Ukraine 1.5 – 2.5   3

Ukraine

 9 15.0
Ungarn-Armenien 1.5 – 2.5   4

Frankrig

 9 14.5
Frankrig-Bulgarien 2.5 – 1.5   5

Armenien

9 14.5
Spanien-Grækenland 3.0 – 1.0   6

Polen

8 14.5
Norge-Holland 2.0 – 2.0    

Polen-England 3.5 – 0.5   13

Norge

7 14.0
Sverige-Georgien 2.0 – 2.0   15

Island

 7 13.5
  25

Sverige

6 11.5
  26

Danmark

5 11.5
  32

Finland

4 10.0