Kramnik vandt i Dortmund

Med en opvisning i akkumulering og materialisering af små positonelle fordele besejrede Vladimir Kramnik sin tidligere VM-udfordrer Peter Leko, Ungarn, i sidste runde af superturneringen i Dortmund. Kramnik håndterer ofte løberparret virtuost, og mod Leko demonstrerede han sandheden i en af Bent Larsens teser, nemlig at en af fordelene ved at have løbere mod springere er, at man kan vælge tidspunktet for yderligere afbytninger. Med gevinsten passerede Kramnik ungareren og nåede samtidig op på siden af Peter Svidler, der tog remis i blot 17 træk mod Adams. Sonnenborn-Berger korrektionen gjorde endda Kramnik til turneringsvinder. Aronian og Jobava tabte igen, for begge var det tredje nederlag i træk.

7. runde (06.08):
Kramnik      – Leko             1 – 0
Svidler      – Adams            remis
Gelfand      – Aronian          1 – 0
Naiditsch    – Jobava           1 – 0

Slutstillingen:

1-2. Vladimir Kramnik (Rusland) og Peter Svidler (Rusland) 4.5 (Kramnik nr. 1 på korrektion); 3-5. Michael Adams (England), Peter Leko (Ungarn) og Boris Gelfand (Israel) 4.0; 6. Arkadij Naiditsch (Tyskland) 3.5: 7. Levon Aronian (Armenien) 2.0; 8. Baadur Jobava (Georgien) 1.5.

Partier, tabel osv. kan ses på turneringens hjemmeside:

http://dortmund.chessgate.de/