Tredelt sejr i Politiken Cup

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Med usvigeligt sikkert spil og to remiser i sine sidste to partier tog ukraineren Vadim Malakhatko (billedet) med sammenlagt 7.5 point sin andel i førstepladsen ved Politiken Cup. Inden sidste runde havde han et halvt points forspring, og det betød at Nigel Short og Jonny Hector nåede op på ligestilling med sejre over henholdsvis Parimarjan Negi og Lars Karlsson.

Selvom der dermed ikke kom nogen dansk andel i førstepladsen, så blev Politiken Cup bestemt præget af danske præstationer. Den største af dem alle stod Allan Stig Rasmussen for, da han i et imponerende comeback til turneringsskak lavede sin første stormesternorm og besatte 4. pladsen med 7 point. I ottende runde holdt Allan Stig Rasmussen remis på en flot forsvarspræstation mod Curt Hansen, og i niende runde blev Nick de Firmian holdt stangen i et spændende parti.

Et trin længere nede i tabellen lavede Casper Rasmussen sin første IM-norm, efter at han sluttede af med at slå Osmani Peñalver og Dennis Jørgensen. Undervejs tabte Casper Rasmussen kun til Nick de Firmian men holdt remis mod Rafael Vaganian, Karsten Rasmussen og Jacob Aagaard.

Udvalgte resultater, 8. runde:
Malakhatko    – Short            remis
C.Hansen      – A.S.Rasmussen    remis
De Firmian    – Aagaard          1 – 0
Howell        – Vaganian         1 – 0
Hector        – Høi              1 – 0
Tjiam         – Karlsson         0 – 1
Negi          – O.Jakobsen       1 – 0

Udvalgte resultater, 9. runde:
Malakhatko    – C.Hansen         remis
Short         – Negi             1 – 0
A.S.Rasmussen – De Firmian       remis
Karlsson      – Hector           0 – 1
Boros         – Howell           1 – 0
Tallaksen     – Brynell          remis
Aagaard       – Zozulia          1 – 0
Degtiarev     – Adamski          1 – 0

Slutstillingen i toppen:
1-3. GM Vadim Malakhatko (Ukraine), GM Nigel Short (England), GM Jonny Hector (Sverige) 7.5; 4-9. FM Allan Stig Rasmussen (Danmark), IM Jacob Aagaard (Skotland), Evgeny Degtiarev (Tyskland), GM Curt Hansen (Danmark), IM Denes Boros (Ungarn), GM Nick de Firmian (USA) 7.0; 10-21. GM Lars Karlsson (Sverige), GM Stellan Brynell (Sverige), IM David Howell (England), GM Carsten Høi (Danmark), GM Rafael Vaganian (Armenien), IM Parimarjan Negi (Indien), FM Casper Rasmussen (Danmark), FM Geir Sune Tallaksen (Norge), IM Bjørn Brinck-Claussen (Danmark), FM Thorbjørn Bromann (Danmark), Dharma Tjiam (Holland), FM Esben Lund (Danmark) 6.5.

Resultater, stilling, billeder m.m. på turneringens hjemmeside:

www.politikencup.dk