Politiken Cup

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Der er nu mindre end en måned til sommerens store danske turnering, Politiken Cup, på Quality Hotel i Høje Taastrup, der spilles fra lørdag den 22. juli til søndag den 30. juli. Allerede nu er der næsten 200 tilmeldte spillere, men det kan stadig nåes at komme med. Ved tilmelding og betaling inden 1. juli får man 100 kroners rabat på sit indskud.

I hovedturneringen er englænderen Nigel Short det helt store navn. Short er mest kendt for sin VM-match mod Kasparov i 1993, som han tabte 7.5-12.5. Med et aktuelt elotal på 2677 er han placeret som nummer 27 i verden og klart den stærkeste spiller i feltet, men han kan vente skarp konkurrence fra blandt andre Curt Hansen og armeneren Rafael Vaganian.

15-årige David Howell, England, og 13-årige Parimarjan Negi fra Indien er andre spillere, der bliver meget spændende at følge. Begge har trods deres unge alder to normer til stormestertitlen.

Men Politiken Cup er meget mere end hovedturneringen og har udviklet sig til en rigtig skak-festival. Udover en B-gruppe, er der juniorturnering for spillere under 14 år, åbent DM i problemløsning, lynturnering og simultanskak med IM Jacob Aagaard, GM Lars Karlsson og GM Peter Heine Nielsen.

Meget mere information om Politiken Cup findes på:

www.politikencup.dk