Udmærket sejr mod Tyrkiet

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

9. runde:

Tyrkiet Danmark 1½ – 2½
GM Mikhail Gurevich 2643 GM Peter Heine Nielsen 2646 remis
GM Suat Atalik 2632 GM Lars Bo Hansen 2560 remis
IM Kivanc Haznedaroglu 2455 GM Davor Palo 2546 0 – 1
IM Umut Atakisi 2419 GM Lars Schandorff 2521 remis

Per Andreasen, holdkaptajn på herreholdet, beretter fra Torino

Vi mødte Tyrkiet i 9. runde og vandt en udmærket sejr på 2.5 – 1.5. I Tyrkiet er man i disse år meget seriøse med skak og arrangerer en masse turneringer, f.eks. EM og både VM og EM for juniorer. Man har ansat den bosniske superstormester Nikolic som træner. Den russiske GM Mikhail Gurevich stiller nu op for Tyrkiet efter nogle år i Belgien, og den karismatiske tyrkiske GM Atalik er også tilbage efter sine bryderier med det tyrkiske forbund. De sidste år har Atalik repræsenteret Bosnien.

Ligesom i går kom også Tyrkiet med de fire bedste spillere. Planen var, at Peter skulle holde Gurevich stangen med de sorte brikker, og så skulle Lars Bo spille med de hvide mod Atalik, men også her var remis vel sandsynligt og ikke noget dårligt resultat. Davor og Lars skulle så (gerne) vinde på de 2 sidste brætter, selv om de to tyrkiske IM-ere her ingenlunde er dårlige. Det kom næten til at gå sådan.

I kronologisk rækkefølge:

Lars Bo var først færdig med remis som resultat. Det blev en modevariant i Slavisk med et par åbne linier – c- og d-linjen. Her byttede man alle brikker og tog remis. Et okay resultat for Lars Bo mod den højtratede modstander.

Lars spillede hvid i Grünfeldindisk. Også her blev der byttet en masse brikker og Lars indlod sig i et slutspil, hvor stillingen var
behagelig men fordelen begrænset. Modstanderen forsvarede sig præcist, og Lars måtte affinde sig med remis.

Davor spillede Skandinavisk (!), og han fik hurtigt “narret” modstanderen ind i en Caro-Kann lignende stilling, og her er Davor jo på hjemmebane. Tyrken kørte hårdt på, men Davor havde styr på det og slog kontra i det rigtige øjeblik. Tyrken ofrede en kvalitet for angreb, men Davor afværgede let og vandt i fin stil. 30.Txe6 så forkert ud – bedre var sikkert 30.Dxf5 med kompliceret spil. Men jer derhjemme med Fritz ved hånden ved sikkert allerede bedre, end jeg gør her 20 minutter efter at partiet er færdigt! Davor har spillet fint og er nu klar topscorer på holdet med 5.5 af 7 mulige.

Det lykkedes Peter at holde Gurevich stangen med en bonde mindre. Gurevich var vældig godt forberedt og spillede de første 18 træk á tempo mod Peters nimzoindiske forsvar. Peter havde undervejs en meget vanskelig stilling og valgte at ofre en bonde for at forenkle stillingen til tårn og uligefarvet løber med bonde under. Da Gurevich op mod tidnøden tabte merbonden tilbød han Peter remis. Udmærket og en samlet sejr til os.

På denne måde holder vi ca. vores placering i rækken og kan forvente en stærk modstander i næste runde.