OL: 2. rapport (3. runde)

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

3. runde (23.05, 15:00):

Armenien Danmark 3 – 1
GM Levon Aronian 2756 GM Peter Heine Nielsen 2646 1 – 0
GM Vladimir Akopian 2706 GM Sune Berg Hansen 2555 1 – 0
GM Gabriel Sargissian 2612 GM Lars Bo Hansen 2560 remis
GM Artashes Minashian 2574 GM Davor Palo 2546 remis

 

Per Andreasen, holdkaptajn på herreholdet, beretter fra Torino

Vi måtte desværre ned mod Armenien. Vi tabte med 1-3, og det resultat må siges at være retfærdigt. På bræt 1. fik Peter en meget svær debut ved dette OL med de sorte
brikker mod vennen Aronian, pt. nr. 3 i verden! Tilsyneladende kom Peter fint ud af den nimzoindiske åbning, og Aronian fik en del svagheder. Til gengæld havde Aronien fuldstændig
kontrol over d-linien. Som jeg så det, blev Peter spillet baglæns, og Aronian vandt  tårnslutspillet sikkert.
 
Sune mødte også en 2700-mand, nemlig Akopian. Det blev en lang teorivariant i Fransk, hvor sort hurtigt fik en (farlig) bonde frem til d3. Det var mig umuligt at finde ud af, om bonden var stærk eller svag. Som spillet udviklede sig, var Sune nødt til at ofre en kvalitet i slutspillet for at få fat i bonden, og jeg troede egentlig, at han havde fine chancer for at redde en remis. Men, men – “han er sgu god!”, sagde Sune efter partiet!
 
Lars Bo havde det også vanskeligt med de sorte brikker mod Sargissian. Det blev Dronninggambit (Halv-Slavisk, red.), hvor sort fik en isoleret bonde i centrum. Til gengæld var officersspillet frit. Lars Bo stod hele tiden en anelse dårligere, men nogen krise var der aldrig. Lars Bo spiller simpelthen disse stillinger suverænt. Læg mærke til springermanøvren …Sf6-h7-f8-e6! Det er klasse! Modstanderen kikkede også mærkeligt på Lars Bo, da han spillede …Sf6-h7! Remis.
 
Davor spillede en fin åbning med de hvide brikker mod Minasian. Davor og jeg havde snakket en del om, hvad han skulle spille mod Minasians Pirc, og jeg foreslog, at han tog c-bonden med frem og forsøgte at komme ind i Kongeindisk. Derfor blev det lidt en mellemting, nemlig en variant af Benoni. Lige efter åbningen må Davor have stået rigtig godt, men i midtspillet spillede han forkert. Måske var 30.f3-f4 forkert? Derefter spillede Minasian det rigtig snedigt og vandt en bonde. Det så meget uldent ud, men det lykkedes Davor at få dronningerne byttet, således at han kom over i et tårnslutspil med en bonde for lidt. Til gengæld havde Davor tårnet i nakken på sorts frie d-bonde, og han holdt partiet remis uden de store problemer. Flot kæmpet Davor!
 
Efter dette nederlag er vi selvfølgelig banket langt tilbage i den samlede stilling, men det, synes jeg, betyder mindre. Vi skal bare frem igen og igen have en klassemodstander som Armenien var. Det er disse matcher, der er sjove, og næste gang må vi så bare håbe på et bedre resultat. 1-3 lyder grimt, men nogen katastrofe er det slet ikke.
 
Der er nogen, der har det værre end os. Anden-seedede Indien tabte i 1. runde med 1-3! Og superholdet Aserbajdsjan med Radjabov spillede i dag matchen på bord 52!