OL: 1. rapport

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Per Andreasen, holdkaptajn på herreholdet, beretter fra Torino
Når jeg ved tidligere lejligheder har været rejseleder for danske skakhold, har jeg normalt skrevet hjem til DSUs hjemmeside. Det har givet mig en del ballade, idet flere personer i nærheden af DSU-toppen har været utilfreds med det, jeg skriver. Der har simpelthen været for meget “pop”, for meget udenomssnak om ligegyldige restaurantbesøg mv. og for mange livlige historier. Det, som jeg betragter som de “gode historier”, må derfor vente til en anden gang. Jeg er jo altid meget ligefrem og siger min mening ligeud, og det falder ikke i god jord hos alle.

 
Derfor bliver rapporterne denne gang meget kortere, og de vil udelukkende handle om skak og intet andet. Jeg skriver fordi de danske herrespillere har bedt mig om at gøre det! Det, jeg vil skrive, er altså alene mit indtryk af partiet, som jeg ser det. Intet er tjekket med computerprogrammer eller andet, hvorfor mine rapporter som altid vil være fulde af fejl. Derfor skal det, jeg skriver, tages med alle muligt tænkelige forbehold, og jeg skal forsøge
at formulere mig på en sådan måde, at jeg generer spillerne og alle andre mindst muligt.
 
1. runde
I 1. runde vandt vi 4-0 over Libanon. Et forventeligt resultat, men alligevel supergodt. Der kan let falde lidt af. Efter 1 times spil havde vi ikke noget særligt nogen steder, men den større spillestyrke gjorde sig gældende op mod tidnøden.
 
2. runde
I 2. runde vandt vi 2 1/2 – 1 1/2 over Irland. Irland har ofte drillet os. Ved sidste OL vandt vi også “kun” med de samme cifre over dem, og ved europamesterskabet i Gøteborg måtte vi nøjes med 2-2! Davor vandt, medens de tre andre spillede remis. Lars Bo havde fordel men
kunne ikke vinde, medens både Sune på 1. bræt mod Baburin og Lars Schandorff havde problemer. Sune fik dog udlignet i midtspillet, medens Lars havde meget store problemer med bonde under, men han lykkedes med at bytte dronninger til et uligefarvet løberslutspil, som var remis.
 
Peter kom fra Sofia i går aftes, hvor han har været sekundant for Anand. Peter spiller derfor i dag, og Schandorff sidder over. Vi møder 3. seedede, superstærke Armenien.