Sargissian vandt Reykjavik Open

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Den 23-årige armener Gabriel Sargissian vandt Reykjavik Open, da han havde den bedste korrektion af fem spillere på 7 point.

Oksana Vovk startede med en flot skalp i første runde, da hun i blot 20 træk besejrede den engelske stormester Chris Ward. Derudover blev det dog kun til 2 point og en placering i nederste halvdel af det stærke felt.

Slutstillingen i toppen:
1-5. GM Sargissian (Armenien), GM Adly (Egypten), GM Mamedyarov (Aserbajdsjan), GM Nataf (Frankrig), GM Harikrishna (Indien) 7.0; 6-9. GM Carlsen (Norge), GM I.Sokolov (Holland), GM Galego (Portugal), GM Ward (England) 6.5 … 85. WIM Vovk (Danmark) 3.0 … 103 deltagere.

Magnus Carlsen vandt Glitnir Blitz
De fleste spillere blev et par dage ekstra på Island, og i går afvikledes Glitnir Blitz, der sågar var suppleret med navne som Anand, Polgar og Hjartarsson. Efter indledende runder kvalificerede 64 spillere sig til den afgørende knockout-afdeling.

Anand slog Polgar i 8. delsfinalen, men måtte ud i semifinalen, da han tabte begge partier til Magnus Carlsen. I finalen besejrede Magnus Carlsen den islandske stormester Hannes H. Stefansson, der i semifinalen havde elimineret Sutovsky.

Reykjavik Open

www.skak.is