Junior-VM: 3. runde

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Det blev endnu en rigtig god runde for vores 2 helte. Marie havde de hvide brikker mod den stærke bulgarer Raeva, 2213. Vi havde forberedt 1.e4,c5 2.c3!, og partiet fulgte vores forberedelse de første 13 træk. Under forberedelsen havde Marie og jeg diskuteret, om bulgareren ville finde det stærke 12…a6!. Marie sagde nej, og jeg sagde ja. Bulgareren spillede 12…a6! i varianten og udlignede spillet. Den variant skal vi have kikket på igen – Jakob har nogle gode idéer. Partiet kunne jo følges live på nettet og udviklede sig spændende med en uklar men lige stilling, lige indtil Marie tabte en bonde i slutspillet. Det så meget tabt ud, men Marie kæmpede fantastisk godt, og fandt det ene krafttræk efter det andet, og med det yderste af neglene lykkedes det hende at holde remis i den “evige” tidnød – 86 træk! I efteranalysen lykkedes det os ikke at finde en klar gevinst for bulgareren. Ved aftensmaden sad vi lige ved siden af bulgareren og hendes træner. De virkede ikke umiddelbart lige så glade for resultatet som os!

Jakob havde de sorte brikker mod Samakov fra Kirgisistan, 2209 – 1.d4,d5 2.Lg5,h6 3.Lf4?!. Hvad er det? Den skal da stå på h4! Jakob udlignede let, og spillet blev yderst kompliceret, men tilsyneladende var Jakob hele tiden i teten. Et godt parti og Jakob vandt sikkert. I 4. runde venter den stærke GM Moradiabadi, 2497! Jakob har heldigvis hvid i det parti. Point dér, og det begynder at se rigtig godt ud. Jakob virker i topform! Foreløbig har begge danskerne scoret over forventet. Socialt absolut ingen problemer. Vi har det rigtig godt sammen og og har det også meget fint med nordmændene.

Ris, ros og gode tips modtages fortsat gerne på: perandreasen@sol.dk