Samba Cup: Jobava alene i spidsen

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Den unge georgiske stormester, Baadur Jobava (billedet), vandt som den eneste i anden runde og er efter to runder alene i spidsen af Samba Cup i Skanderborg Kulturhus. Jobava slog den regerende europamester, Liviu-Dieter Nisipeanu, da rumæneren i stærk tidnød bukkede en officer.

Med de hvide brikker for anden runde i træk, fik Curt Hansen aldrig nogen mærkbar fordel mod Timofeev, og partiet sluttede remis efter små 30 træk. Remis sluttede de øvrige partier også. Bruzon-Miton relativt hurtigt. Ivanchuk så ud til at stå godt i midtspillet, men kineseren fandt en snedig afvikling og fik pludselig uventet modspil. Med kort tid hos begge, tilbød Ivanchuk remis, da hans fordel med sikkerhed var forsvundet. Lars Bo Hansen måtte længe slide for remis mod 14-årige Magnus Carlsen men trods materiel overvægt af dronning mod tårn og springer, lykkedes det ikke feltets klart yngste deltager at bryde igennem.

 Liviu-Dieter Nisipeanu (2707)
 Baadur Jobava (2601)
Skanderborg (2) 2005


 Samba Cup 2005
Skanderborg 14.10 – 23.10

A-gruppen:

2. runde (15.10):
Cu.Hansen    – Timofeev       remis
Carlsen      – L.Bo Hansen    remis
Bruzon       – Miton          remis
Ivanchuk     – Pengxiang      remis
Nisipeanu    – Jobava         0 – 1

Stillingen:
1. GM Baadur Jobava (Georgien) 1.5; 2-9. GM Curt Hansen (Danmark), GM Artyom Timofeev (Rusland), GM Magnus Carlsen (Norge), GM Lars Bo Hansen (Danmark), GM Lazaro Bruzon (Cuba), GM Kamil Miton (Polen), GM Vassily Ivanchuk (Ukraine), GM Zhang Pengxiang (Kina) 1.0; 10. GM Liviu-Dieter Nisipeanu (Rumænien) 0.5.

B-gruppen:

2. runde (15.10):
Mikkelsen    – Matthiesen     0 – 1
Rendboe      – Michalczak     0 – 1
Ibarra       – Pytel          remis
Skovgaard    – Hermansson     remis
Berg         – Glud           remis

Stillingen:

1. FM Thomas Michalczak (Tyskland) 2.0; 2-4. IM Klaus Berg (Danmark), IM Krzystof Pytel (Polen), Martin Matthiesen (Danmark) 1.5; 5-6. IM Emil Hermansson (Sverige), FM Jakob Vang Glud (Danmark) 1.0; 7-9. FM John Rendboe (Danmark), FM Joel Padron (Cuba), Peter Skovgaard (Danmark) 0.5; 10.  Nikolaj Mikkelsen (Danmark) 0.0.

Mere info på turneringens hjemmeside:

www.skanderborgskakklub.dk/gm2005