EM for juniorer – 7. runde

Det blev en god dag for os, 3 point. Jakob havde sort mod IM Luck, Polen 2414. Det blev Katalansk, som Jakob spillede godt og hurtigt fik udligning. Han fremtvang et helt lige slutspil og polakken tilbød remis. Glimrende af Jakob!

Benjamin havde hvid mod sin 3. moldavier, Martemianov, 2125. Det blev en skarp hollænder, og undervejs var det meget svært at vurdere, hvem der stod bedst. Efteranalysen viste, at Benjamin havde styr på varianterne, bravo! Og han vandt slutspillet i sikker stil.

Kasper havde de hvide mod Kurbanovs, Letland. Ligesom Benjamin havde Kasper spillet ringe i 6. runde, og ligesom Benjamin spillede Kasper pludselig aldeles glimrende i 7. runde! Kasper og jeg havde forberedt Skandinavisk, og det var nøjagtig, hvad det blev. Vi havde mange træk med hjemmefra, og Kasper fik netop den stilling vi havde “ønsket” os! Små fordele blev samlet op på forbilledlig vis, og efterhånden som letten svækkede sin stilling, blev det værre og værre for ham. Kasper pillede helt hans stilling i stykker, og vandt i utrolig sikker stil! Et virkeligt flot comeback!

Tobias havde en svær opgave mod den stærke englænder Sen med flot rating på 2054. Det blev igen lukket Siciliansk, som Tobias spiller godt. Han fik klar åbningsfordel, men ligesom det var ved at blive rigtig godt skyndte Tobias sig at tilbyde remis. Det blev modtaget! Fint mod en modstander, der har ca. 600 ratingpoint mere, men alligevel! Efter at have
spillet knap så godt i runderne 3-5, har Tobias de 2 sidste runder spillet glimrende. Den værste nervøsitet er væk, og han har sikkert vænnet sig til de imponerende omgivelser og de mange stærke skakspillere. Tobias fejrer sin 12. års fødselsdag i dag, tillykke!

Mads havde desværre en “off-day”. Han mødte israeleren Taichmann, og Mads havde hvid. Siciliansk, hvor Mads pludselig og helt uden grund satte en officer direkte i slag. Hvad der skete kan ikke forklares og skal sikkert heller ikke forklares. Det sker bare en gang i mellem (særligt når man kun er 10 år!), og det har i hvert fald intet med hans spillestyrke at gøre. Mads har vist glimrende spil i de fleste partier, og også ved analysen af de andres partier så sent som i aftes, var han på toppen med mange glimrende og gennemtænkte
forslag.

Både Jakob og Benjamin møder hver sin russer idag, og et samlet resultat på 50% for den danske delegation vil være glimrende.

I øjeblikket forbereder drengene sig på dagens partier, og om en halv times tid fortrækker vi til stranden, – dog medbringende et skakbræt!EM for juniorer, Herceg Novi (Serbien) 13.09 – 28.09 2005

Danske resultater:

Jakob Vang Glud (D u/18)       1 1 0 ½ 0 1 ½ . .     4.0
Benjamin Skjoldan (D u/16)     ½ 0 0 1 1 0 1 . .     3.5
Kasper Aagaard (D u/14)        1 ½ 0 ½ 0 0 1 . .     3.0
Tobias Bøje (D u/12)           0 ½ ½ ½ 1 ½ ½ . .     3.5
Mads Andersen (D u/10)         1 ½ 1 0 0 ½ 0 . .     3.0