Dansk bronze ved NM i skoleskak for hold

Bronze til Danmark ved de Nordiske Mesterskaber for skoleskakhold i weekendens store dyst på tanker og ideer. 48 skoleskakspillere fra 5 lande kæmpede i tre dage nord for Århus.

Dansk Skole Skak har i weekenden 16.-18. september afviklet de nordiske mesterskaber for skoleskakhold på Kaløvig Sejl- og Kursuscenter. De sidste sensommerstråler kastede lys på det maritime miljø nord for Århus, hvilket gav perfekte rammer for dysten på tanker, ideer og strategi på skakbrættet. Desværre gengældte de nordiske naboer ikke gæstfriheden, da de satte sig tungt på medaljerne! N. Zahles Skole fra København reddede lidt af den danske ære ved at vinde bronzemedaljer.

Der blev dystet i to rækker. A-rækken for spillere fra 0.-10. kl. og G-rækken for spillere, der er elever på ungdomsuddannelserne som fx gymnasie eller handelsskolen. 12 hold var med, og hver deltager spillede skak i op til 25 timer fordelt over 5 runder.

A-rækken
1. Island (15 point)
2. Norge (11½ point)
3. Danmark 2 (10½ point) – N. Zahles Gymnasieskole
4. Danmark 1 (9 point) – Mårslet Skole

Gymnasierækken
1. Norge (11 point)
2. Island (9½ point)
3. Finland (7 point)
4. Danmark 1 (6½ point) – Marselisborg Gymnasium

Under hele arrangementet kunne man via www.skoleskak.dk/nm2005 følge 10 skakkampe LIVE (skaktrækkene blev transmitteret til hele verden, i samme sekund de blev foretaget). Desuden blev flere hundrede billeder, skakkampe og resultater studeret nøje af familie, venner og andre interesserede i de nordiske lande – og selvfølgelig i Danmark.

Dansk Skole Skak er landets største frivillige børne- ungdomsorganisation uden ansatte, har organiseret skak for børn og unge over hele landet siden 1960 og har i øjeblikket mere end 2500 medlemmer.

Dansk Skole Skak modtager i dag meget begrænsede midler i forhold til andre idebestemte
ungdomsorganisationer. I Norge støttes skoleskakken med cirka to millioner årligt – en god
investering i børns udvikling af evner til koncentration og analyse, ifølge hjerneforsker Keld Fredens (Ritzau: 26.06.05). Det lod sig også afspejle i de norske resultater i weekenden!

For fuldstændige resultater henvises til:

www.skoleskak.dk/nm2005