NM 2005: Evgeny Agrest

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Evgeny Agrest vandt NM 2005

Evgeny Agrest er nordisk mester 2005 efter en sikker sejr over nordmanden Stig Tjomsland i sidste runde af NM i Vammala. Tiger Hillarp Persson gjorde det til svensk dobbeltsejr med en lige så overbevisende gevinst over Robert Hardarson, Island. Nicolai V. Pedersen tog tredjepladsen ved at besejre Tomi Nybäck, Finland, som han før runden delte placeringen med. Et fint resultat af den danske IM, som kun tabte et enkelt parti på vej mod slutscoren 8 point af 11, som dog ifølge en ålborgensisk beregning lige akkurat ikke er nok til GM-normen.
Turneringen var præget af betydelig kampgejst, stor styrkeforskel i mange partier og kun få remispartier, nemlig 15 af i alt 66.
I kvinderækken vandt Lenko Ptacnikova, Island, med 6 point af 9 efter en meget tæt turnering, hvor Oksana Vovk kun var et point efter, men alligevel sluttede som nr. 6-9. Sandra de Blecourt nåede 3½ point og en 11. plads blandt de 14 deltagere.


 

 Nordisk Mesterskab, Vammala (Finland), 24.08 – 04.09 2005

11. runde (04.09):
Nybäck          – Pedersen      0 – 1
Olsen           – Lehtinen      1 – 0
Lie             – Thorfinnsson  0 – 1
Agrest          – Tjomsland     1 – 0
H. Persson      – Hardarson     1 – 0
Simonsen        – Sammalvuo     0 – 1

Stillingen:
1. GM Evgeny Agrest (Sverige) 9½, 1. GM Tiger Hillarp Persson (Sverige) 9, 3. IM Nicolai V. Pedersen (Danmark) 8, 4. GM Tomi Nybäck (Finland) 7, 5. IM Tapani Sammalvuo (Finland) 6½, 6. Espen Lie (Norge) 5, 7-8.  FM Robert Hardarson (Island) og Stig Tjomsland (Norge) 4½, 9. FM Heini Olsen (Færøerne) 4, 10. IM Bragi Thorfinnsson (Island) 3½, 11. IM Heikki Lehtinen (Finland) 3, 12. Hans Kristian Simonsen (Færøerne) 1½.
 

Officiel side (inkl. LIVE-dækning):

http://www.vammalanshakkikerho.net/pm2005/index.html