Agrest gik i spidsen

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Nordensmesteren 2005 bliver svensk. Det står fast, selv om Tiger Hillarp Persson i 10. runde blev noteret for turneringens første nederlag (gevinststilling, formentlig tidsoverskridelse i 39. træk?!), og blev passeret af Evgeny Agrest. Også finnen Tomi Nybäck fik brudt gevinstserien, og da Nicolai V. Pedersen vandt over Heini Olsen, Færøerne, deler han og Nybäck tredjepladsen før den afsluttende runde.


 

 Nordisk Mesterskab, Vammala (Finland), 24.08 – 04.09 2005

10. runde (03.09):
Pedersen        – Olsen         1 – 0
Lehtinen        – Lie           remis
Thorfinnsson    – Agrest        0 – 1
Tjomsland       – H. Persson    1 – 0
Hardarson       – Simonsen      1 – 0
Sammalvuo       – Nybäck        1 – 0

Stillingen:
1. GM Evgeny Agrest (Sverige) 8½, 1. GM Tiger Hillarp Persson (Sverige) 8, 3-4. GM Tomi Nybäck (Finland) og IM Nicolai V. Pedersen (Danmark) 7, 5. IM Tapani Sammalvuo (Finland) 5½ 6. Espen Lie (Norge) 5, 7-8.  FM Robert Hardarson (Island) og Stig Tjomsland (Norge) 4½, 9-10. FM Heini Olsen (Færøerne) og IM Heikki Lehtinen (Finland) 3, 11. IM Bragi Thorfinnsson (Island) 2½, 12. Hans Kristian Simonsen (Færøerne) 1½.

Officiel side (inkl. LIVE-dækning):

http://www.vammalanshakkikerho.net/pm2005/index.html