Nicolai V. Pedersen indhentede Agrest

Med hårdnakket forsvar gennem 88 træk vristede Nicolai V. Pedersen til slut et helt point fra nordmanden Stig Tjomsland i 5. runde af NM i Vammala og indhentede dermed Evgeny Agrests halvpoints føring før det indbyrdes parti i 6. runde. Den svenske stormester havde som den eneste maksimum 4 af 4, men spillede en relativt fredelig remis med landsmanden Tiger Hillarp Persson. Finnen Tomi Nybäck har optaget forfølgelsen af de tre, der fortsat er alene om at have mere end 50% score, mens tabellens tre bageste stadig ikke har vundet et parti.


 

 Nordisk Mesterskab, Vammala (Finland), 24.08 – 04.09 2005

5. runde (28.08):
Tjomsland       – Pedersen      0 – 1
Nybäck          – Olsen         1 – 0
Simonsen        – Lie           0 – 1
Hillarp Persson – Agrest        remis
Sammalvuo       – Lehtinen      1 – 0
Hardarson       – Thorfinnsson  remis

Stillingen:
1-2. GM Evgeny Agrest (Sverige) og IM Nicolai V. Pedersen (Danmark) 4½, 3. GM Tiger Hillarp Persson (Sverige) 4,  4. GM Tomi Nybäck (Finland) 3, 5-8. FM Heini Olsen (Færøerne), Espen Lie (Norge) og IM Tapani Sammalvuo (Finland) og Stig Tjomsland (Norge) 2½, 9-10. IM Heikki Lehtinen (Finland) og IM Bragi Thorfinnsson (Island) 1½, 11.  FM Robert Hardarson (Island) 1, 12. Hans Kristian Simonsen (Færøerne) 0.

Officiel side (inkl. LIVE-dækning):

http://www.vammalanshakkikerho.net/pm2005/index.html