Tre med maksimum

Situationen efter 3 runder af 11 i NM i Vammala er den meget usædvanlige, at hele tre spillere har maksimum 3 af 3, og at de sammen med nr. 4 i alt har vundet 11 partier, mens de øvrige otte spillere tilsammen blot har vundet et enkelt parti. De tre, der indtil videre har gjort rent bord, er Nicolai V. Pedersen, Danmark, Tiger Hillarp Persson, Sverige, og Evgeny Agrest, Sverige, men i 4. runde starter den indbyrdes konkurrence i udbruddet, for her møder Nicolai V. Pedersen Hillarp-Persson (med hvid).
I kvinderækken indledte Oksana Vovk med remis mod Tuulikki Laesson, Estland, mens Sandra de Blecourt tabte til Viktoria Johansson, Sverige. 

 


 

 Nordisk Mesterskab, Vammala (Finland), 24.08 – 04.09 2005

2. runde (25.08):
Pedersen        – Simonsen      1 – 0
Olsen           – Tjomsland     1 – 0
Lie             – Hardarson     remis
Agrest          – Sammalvuo     1 – 0
H. Persson      – Nybäck        1 – 0
Lehtinen        – Thorfinnsson  remis

3. runde (26.08):
Thorfinnsson    – Pedersen      0 – 1
Hardarson       – Olsen         0 – 1
Sammalvuo       – Lie           remis
Nybäck          – Agrest        0 – 1
Simonsen        – H. Persson    0 – 1
Tjomsland       – Lehtinen      1 – 0

Stillingen:
1-3. GM Evgeny Agrest (Sverige), IM Nicolai V. Pedersen (Danmark), GM Tiger Hillarp Persson (Sverige) 3,  4. FM Heini Olsen (Færøerne) 2½, 5-6. Espen Lie (Norge) og Stig Tjomsland (Norge) 1½, 7-8. IM Bragi Thorfinnsson (Island) og GM Tomi Nybäck (Finland) 1, 9-11. IM Heikki Lehtinen (Finland), FM Robert Hardarson (Island) og IM Tapani Sammalvuo (Finland) ½, 12. Hans Kristian Simonsen (Færøerne) 0.

Officiel side (inkl. LIVE-dækning):

http://www.vammalanshakkikerho.net/pm2005/index.html