Dansk sidsteplads i Dortmund

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Peter Heine Nielsen fik bremset den serie af nederlag, der var gået forud for sidste runde af en af verdens mest prestigefyldte skakturneringer, Dortmund Sparkassen Chess-Meeting, men det forhindrede desværre ikke en dansk sidsteplads blandt de ti deltagere. Med de hvide brikker lykkedes det den danske stormester at lægge et stort pres på sin hollandske modstander, Loek van Wely, og en kort periode i partiet lignede det også et helt dansk point, men den rigtige fortsættelse blev ikke fundet, og partiet endte til sidst remis.

Til gengæld endte turneringen i en stor tysk triumf, idet blot 19-årige Arkadij Naiditsch med remis i sidste runde holdt de nærmeste forfølgere på afstand og blev dermed både den første tyske og den yngste vinder i turneringens 33-årige historie.

Mens Peter Heine Nielsen ikke rigtigt leverede varen i det stærke selskab, så var der anderledes tyngde i sekundanten Karsten Rasmussens præstation i den sideløbende åbne turnering – Rasmussen delte nemlig turneringssejren med 7 point af 9 mulige.

Den åbne turnering – slutstillingen i toppen:
1-5. IM Thomas Henrichs (Tyskland), IM Karsten Rasmussen (Danmark), Michail Kolkin (Tyskland), GM Gerhard Schebler (Tyskland), Thomas Keller (Tyskland) 7.0 … 100 deltagere.


 Dortmund Sparkassen Chess Meeting, 08.07 – 17.07

Runde 9 (17.07):
Nielsen    – Van Wely     remis
Topalov    – Leko         1 – 0
Sutovsky   – Adams        remis
Svidler    – Naiditsch    remis
Bacrot     – Kramnik      1 – 0

Slutstillingen:
1. GM Arkadij Naiditsch (Tyskland) 5.5; 2-5. GM Veselin Topalov (Bulgarien), GM Etienne Bacrot (Frankrig), GM Loek van Wely (Holland), GM Peter Svidler (Rusland) 5.0; 6-7. GM Vladimir Kramnik (Rusland), GM Michael Adams (England) 4.5; 8. GM Peter Leko (Ungarn) 4.0; 9. GM Emil Sutovsky (Israel) 3.5; 10. GM Peter Heine Nielsen (Danmark) 3.0.

Turneringens hjemmeside:

http://www.chessgate.de/do2005/