Første nederlag

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Peter Heine Nielsen led sit første nederlag ved EM i Warszawa, da den enlige danske repræsentant tabte til russeren Alexei Kornev. Dermed er en samlet topplacering nu et uopnåeligt mål, og energien til de sidste fem runder må lægges i et forsøg på at sikre en af de 34 VM-kvalificerende pladser.

I niende runde har Peter Heine Nielsen hvid mod den rumænske stormester, Vladislav Nevednichy.

Det ukrainske kæmpetalent, Sergey Karjakin, er med gevinst mod den helt ukendte georgier Levan Pantsulaia, nu alene i spidsen med 7 point. Et halvt point foran rumænske Dieter-Liviu Nisipeanu, der er yderligere et halvt point foran et forfølgerfelt på syv spillere.


8. runde (26.06), udvalgte resultater:
Dreev           – Nisipeanu       remis
Pantsulaia      – Karjakin        0 – 1
Milov           – Aronian         remis
Ivanchuk        – Movsesian       1 – 0
Radjabov        – Naiditsch       1 – 0
Najer           – Krasenkow       remis
Asrian          – Sakaev          1 – 0
Moiseenko       – Alekseev        1 – 0
Eljanov         – Areschenko      remis
Kotronias       – Volkov          remis
….
Kornev          – Nielsen         1 – 0

Stillingen i toppen:

1. GM Karjakin (Ukraine) 7.0; 2. GM Nisipeanu (Rumænien) 6.5; 3-9. GM Milov (Schweiz), GM Dreev (Rusland), GM Radjabov (Azerbadjan), GM Beliavsky (Slovenien), GM Ivanchuk (Ukraine), GM Moiseenko (Ukraine), GM Asrian (Armenien) 6.0 …. 61-99. GM Peter Heine Nielsen 4.5.

www.eurochamp.pl