Amber

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Blandt udbudet af turneringer med verdens stærkeste spillere involveret, så er Amber-turneringen i Monaco blevet et spøjst omend stadig seriøst tilbagevendende indslag. For hver runde afvikles et blindskakparti og et hurtigskakparti, og selvom der naturligvis fremkommer ind imellem fremkommer større brølere i blindpartierne, så er det hvert år alligevel imponerende at følge det meget høje niveau selv i disse partier.

Blindskakpartierne afvikles med hjælp af computere, hvor der på skærmen vises et tomt skakbræt. Trækkene udføres med mus eller keyboard, og hvert træk fremkommer på begge skærme, indtil dette er bekræftet af modstanderen. Turneringsleder og tilskuere har naturligvis mulighed for at følge hele partiet på skærme, der ikke er synlige for spillerne.

Hurtigskakpartier spilles med betænkningstiden 25 minutter + 10 sekunder per udført træk, mens blindskakpartier spilles med tiden 25 + 20 sekunder.

Deltagere:

Anand (Indien), Bareev (Rusland), Gelfand (Israel), Ivanchuk (Ukraine), Kramnik (Rusland), Leko (Ungarn), Morozevich (Rusland), Shirov (Spanien), Svidler (Rusland), Topalov (Bulgarien), Vallejo (Spanien) og Van Wely (Holland).

Program:

19.03 – 22.03      1. – 4. runde
23.03              Fridag
24.03 – 27.03      5. – 8. runde
28.03              Fridag
29.03 – 31.03      9. – 11. runde

For hver runde spilles 2 x 3 blindpartier, der begynder henholdsvis klokken 13.30 og 15.15, mens 2 x 3 hurtigskakpartier afvikles fra klokken 17.15 og 18.45. Sidste runde spilles en time tidligere.

Amber