Føroyar – Brønshøj: storsejr til Brønshøj

Føroyar                – Brønshøj                  1½ – 6½
Nikolaj Borge          – Tiger Hillarp Persson      0 – 1
John Arni Nilssen      – Kim Pilgaard               1 – 0
Flóvin Tór Næs         – Thorbjørn Bromann          0 – 1
Carl Eli N. Samuelsen  – Bjørn Brinck-Claussen      remis
Heini Danielsen        – Jacob Carstensen           0 – 1
Terji Petersen         – Nicolaj Palm               0 – 1
Poul Martin Hansen     – Morten Lund Ligaard        0 – 1
Ian Leyni              – Steen Petersen             0 – 1

Der var tale om en ujævn kamp, da Brønshøj og Føroyar mødtes i Skakligaen forrige søndag. Ikke bare havde Føroyar måtte give afkald på hjemmebanefordelen, da det færøske hus var udlejet til en afrikansk kirke (!), men de var også foruden  deres normale 3. bræt, Heini Olsen. Da Brønshøj så troppede op i deres stærkeste opstilling hidtil i vinter, og gav sæsondebut til Tiger Hillarp-Persson, var færingerne klar over, at det kunne blive en hård dag.
Først færdige var Carl Eli N. Samuelsen og Bjørn Brinck Claussen, som spillede en kort og fredelig remis på 4. bræt.
På 8. bræt havde Føroyar gravet Ian Leyni frem. Ian har ikke spillet et koordineret parti i flere år, men en kort overgang så det ud som om, at Ian skulle overraske mod Steen Petersen, hvis tårn så ud til at være kommet i klemme. Steen viste sig dog at have en smart resource parat, som afgjorde partiet hurtigt.
John Arni Nilssen stod for en hurtig udligning til 1½-1½ ved sikkert at vinde over Kim Pilgaard, der ikke havde en af sine gode dage.
Men så stod der Brønshøj på resten. På 1. bræt ofrede Tiger hurtigt sin a-bonde, der åbenbart bare stod i vejen, mod Nikolaj Borge. Tiger fik kompensation for bonden, som han senere vandt tilbage, mens fordelen blev bevaret ind i et tårnslutspil, som blev kørt hjem.
På 3. bræt vandt Thorbjørn Bromann stille og roligt mod Flóvin Tór Næs, der ikke fik stillet sin gamle Tjele-kammerat mange problemer denne gang. Det så undervejs ud som om, at sort prøvede at spille med så mange brikker som muligt på 8. række.
På 5. bræt vandt Jacob Carstensen ligeledes overbevisende med de hvide brikker mod Heini Danielsen. Heini fik aldrig rigig udlignet i en Budapest-gambit, og Jacob vandt sikkert et slutspil, hvor han havde en bonde i overskud.
På 6. bræt syntes Terji Petersen at få en udmærket stilling med hvid i en dronninggambit. Nicolaj Palm fik dog med simple midler forbedret sin stilling mærkbart i løbet af få træk, og han afgjorde partiet stilrent før den første tidskontrol. 33…Se4! er helt afgørende (Se diagram).
Det klart længste parti blev udkæmpet på 7. bræt, hvor Poul Martin Hansen længe syntes at have et lille overtag mod Morten Ligaard. Poul Martin pressede måske for hårdt på gevinst, idet han nok kunne have sikret sig en remis ved at gå ind i et slutspil med uligefarvede løbere. I stedet beholdt Poul Martin et par tårne på brættet, og dette udnyttede Morten til at tage hele pointet efter 6 timers spil.
Med storsejren sprang Brønshøj over Føroyar i tabellen, og er de nu at finde på en 3. plads. Føroyar rutchede til gengæld fra 2. pladsen helt ned på 6. pladsen, og skal nu i stedet til at tænke på nedrykningsstregen, som før kampen så ud til at ligge så langt væk.

 Terji Petersen (Føroyar)
 Nikolaj Palm (Brønshøj)
Skakligaen (4) 2004-5

33…Se4 34.Sd1 Dc1 35.Se5 Sgxf2 36.Dxd5 Dxd1+ 0-1

Divisionsturneringen